Dr. Denim firar 10 år med ny butik

"Vi har gått från garageverksamhet till att bli ett globalt denimbaserat modemärke" − Dr. Denim firar 10 år med att öppna sin första butik någonsin. Jeansbutiken går under namnet Dr. Denim Gallery och ligger i Stockholm. King har träffat grundaren Alexander Graah.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2014-10-28 14:00  |  Lästid: 2 minuter
Dr. Denim firar 10 år med ny butik
Bröderna Johannes och Alexander Graah grundade Dr. Denim i Göteborg år 2004.

Varför öppnar ni den här butiken?

− Vi ville skapa en plats där man kan bekanta sig med varumärket och våra plagg i en inspirerande och avslappnad miljö. Vi ser det som lika delar butik och publikt showroom – därav namnet Dr. Denim Gallery. Det har funnits ett ganska uppdämt behov av att visa upp vår bredd och att förmedla kärnan i varumärket. Det är nästa självklara steg i utvecklingen helt enkelt.

Dr. Denim firar 10 år med ny butik
Jubileumsmodellen Snap Made in Sweden kostar 999 kronor.

Berätta om modellen Snap.

− Snap har funnits med sedan vår första kollektion som såg dagens ljus i Köpenhamn sommaren 2004. Den är en av våra två första jeansmodeller, och framförallt vår första smala modell i stretchdenim. Vi vågar nästan påstå att den har blivit en modern klassiker – det ryktas ju dessutom att den har blivit en favorit på Kingredaktionen. Lagom till vårt 10-årsjubileum har vi tagit fram en Snap Made in Sweden i otvättad denim – den finns exklusivt i vår butik på Bondegatan och kommer även att finnas på drdenimjeans.com inom kort.

Dr. Denim firar 10 år med ny butik
Dr. Denim Gallery ligger på Bondegatan 46 i Stockholm.

Hur skulle du sammanfatta Dr. Denims 10 första år?

− Galet kanske beskriver det bäst. Vi har gått från garageverksamhet till att bli ett globalt denimbaserat modevarumärke vars näst största e-handelsmarknad är USA och med trogna och otroligt coola kunder så långt bort som Australien – utan att för den sakens skull förlora vår kärna och vårt oberoende där vi själva är precis lika involverade som vi alltid har varit. Som vi ser på saken har vi bara har börjat.

Dela på Facebook
Tweeta