Dr Martens och Stüssy har kanske gjort vinterns snyggaste kängor

Kängor för alla väder.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2021-11-12 11:27  |  Lästid: 2 minuter

Med tanke på Stüssys orubbliga position inom det som i dag kanske kan sammanfattas som streetwearvärlden så är det möjligen fel att prata om en comeback, men något av en renässans har det kaliforniska företaget fått den senaste tiden. De flesta som i dag gör Graileds mest åtråvärda klenoder växte upp med drömmen om ett Stüssy-plagg och bara i år har företaget gjort högprofilerade samarbeten med Comme des Garçons, Cactus Plant Flea Market och Tekla.

Man har också på senare tid synts en del i Sverige genom sina svårt slutsålda samarbeten med Our Legacy. Nu samarbetar företaget återigen med Dr Martens för att ta fram den perfekta vinterkängan.

Samarbetet bygger på en omtolkning av en Dr Martens-modell från 60-talet, 939. Ett par klassiska arbetskängor som har fått sig en uppdatering av det legendariska skejtmärket. Skorna kommer i svart läder och beige mocka och ska tåla det mesta i vinterväg med sina karakteristiska gummisulor.

Stüssy startades under början av 80-talet av Shawn Stüssy som tillverkade sina egna surfingbrädor i Laguna Beach, Kalifornien. Västkustmärket hade sin storhetstid på 80- och 90-talet som en del av den blomstrande skejt-, surf- och hardcorescenen och har sedan dess varit en ständig referenspunkt för streetmode.

Samarbetet mellan Stüssy och Dr. Martens släpps den 12 november på Drmartens.com samt i utvalda Dover Street Market-butiker.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-11-12 11:31