Dr. Martens släpper sommarens mest slitstarka sandaler

Det bästa av två skovärldar?

King Magazine logotyp
Markus Aamisepp  |  Publicerad 2019-05-29 11:01  |  Lästid: 2 minuter

Det klassiska skomärket Dr. Martens har en lång historia. Allt började när den tyske militärläkaren Klaus Märtens skadade vristen under en skidsemester och hans gamla militärkängor inte var bekväma nog under den smärtsamma läkningsprocessen. Han bestämde sig då för att lappa om dem med hjälp av uttjänt gummi från Luftwaffe, vilket blev födelsen av de bekväma och bastanta kängorna som sedan tog världen med storm.

Vad Märtens hade sagt om han idag fick höra att skomärket för drygt ett år sedan började lansera sandaler kan man bara spåna kring. Men istället för att vältra oss i fantasier vänder vi oss till årets två nya tillskott i Dr. Martens sandal-kollektionen: Xabier och Kassion.

Förutom att vara stilrena och snygga är modellerna tillverkade i så kallat Brando-läder, alltså det mest slitstarka som går att hitta på marknaden. Detta ger sandalerna en riktig premium-look samtidigt som Dr. Martens ikoniska stilarv fortfarande syns närvarande.

Xabier i slingback-modell.

Xabier är en modefokuserad slingback-modell som liknar många andra klassiska sandaltyper. Dock med en unik touch som klargör att det är något annat än et par Dr. Martens du trätt dina fötter i.

Kassion i fiskar-inspirerad modell.

Kassion är en fiskar-inspirerad modell, vilket skulle göra vem som helst snyggast ute till havs som på land.

De nya tillskotten är alltså perfekta för dig som vill träda in på årets festivaler i sommarens mest slitstarka sandaler – eller varför inte bara spatsera runt på stan med en somrig och trendig look?

Sandalerna Xabier och Kassion finns i Dr. Martens butik på Katarina Bangata 15 i Stockholm och på hemsidan.
Pris: 1 340 kr.

Artikeln publicerades först på Café.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-29 12:16