Drake tar ännu ett svårslaget Beatles-rekord

Rapstjärnan har tagit ännu ett av The Beatles svårslagna musikrekord. Nu har han haft fler hits på Billboards topp 10-lista än den brittiska popgruppen under ett och samma år.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-10-23 08:44  |  Lästid: < 1 minut

Världskända artisten Drake har nu slagit ännu ett av The Beatles svårslagna musikrekord. Denna gång handlar det om att rapstjärnan haft fler hits på topp 10 på Billboardlistan i USA än den legendariska popgruppen under ett och samma år.

Drakes samarbete med artisten Bad Bunnys låt ”MIA” räknas som Drakes tolfte topp 10-låt bara för 2018, jämfört med The Beatles som hade elva låtar i toppen 1964. En sak som är värt att notera är dock att The Beatles skrev alla hits själva, medan flera av Drakes låtar har varit samarbeten och gästspel, och inte minst skrivits av andra än just Drake.

Tidigare i år slog den kandensiska artisten även två andra Beatlesrekord. Ett som handlade om att ha flest låtar samtidigt på Billboard, då han hade sju olika hits på listan under en vecka i juli, samt ett annat om att ha kortast tidsspann mellan två singlar som toppat singellistan i Storbritannien.Dela på Facebook
Tweeta