Dynaudio gör trådlös hifi-anläggning med designambitioner

King utser månadens bästa köp.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2023-01-24 14:13  |  Lästid: 2 minuter

Teknik är som kryptonit för ens vardagsrum. Ful design, sladdar och dammig plast är allt som oftast en stor del av de flesta vardagsrum. En sedan länge beprövad metod för att råda bot på detta är att försöka gömma tv:n, datorn och högtalarna på olika sätt. Ibland kan dock detta ge motsatt effekt (kabelgömmor är väl ungefär exakt lika fult som kablar?). En annan lösning är att i stället låta tekniken ta plats.

Danska Dynaudio, kända för sina avancerade ljudsystem, tog nyligen tjuren vid hornen och lanserade den nya serien Focus – ett gäng aktiva trådlösa stereohögtalare som ser ut som designmöbler.

Focus ska leverera musik i hifi-kvalitet utan kablar och separata förstärkare. Systemet kalibrerar ljudet automatiskt för ditt rum. Högtalartrion kommer i tre olika storlekar och fyra olika ytbehandlingar (White High Gloss, Black High Gloss, Walnut Wood, och Blonde Wood) för att smälta in i vardagsrum av olika mått.

Kristallklart ljud utlovas också – Dynaudio använder samma teknik i Focus-serien som man använder i sina professionella referensmonitorer. Tanken är att varje låt du streamar ska låta som ett liveframträdande.

För priser och information, kolla in dynaudio.com/focus.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-24 14:15