Elektriska roadstern Polestar O2 har egen drönare som följer efter bilen

Polestars eldrivna sportbil O2 får Kingredaktionens hjärtan att slå ett extra slag.

Joel Ågren
Joel Ågren  |  Publicerad 2022-05-19 16:04  |  Lästid: 2 minuter

Formstarka Polestar fortsätter att växla upp. Från och med 2022 planerar den Volvo-ägda elbilsmakaren att lansera en bil per år de kommande åren. Först ut: Polestar 3, företagets första elektriska prestanda-suv, tätt följt av Polestar 4, en mindre suv av coupé-modell, år 2023, och prestanda-GT:n Polestar 5 år 2024. Den öppna roadstern O2 är än så länge bara en konceptbil och ett löfte om en sportigare elektrifierad framtid – men vilken konceptbil sedan.

Den lilla roadstern bygger på samma lätta och vridstyva aluminiumplattform som kommande Polestar 5 och bjuder på klassiska sportbilsproportioner med en låg, bred kaross, en kompakt 2+2-kupé, minimala överhäng och ett långt axelavstånd. Interiören är i sin tur tillverkad i termoplast och återvunnen polyester, helt i linje med företagets högt ställda hållbarhetsmål.

En av bilens mest spektakulära finesser är den James Bond-ifierade kamera-drönare som finns integrerad i baksätet på bilen och som kan aktiveras i farten för att spela in flashiga videofilmer när man kör. Den autonoma drönaren följer automatiskt bilen i hastigheter upp till 90 km/h och återvänder sedan till baksätet för att ladda över råmaterialet. Videoklippen kan sedan redigeras och delas på väl valda sociala medier via bilens infotainmentsystem. Onödigt? Absolut. Kul? Givetvis.

När kan då Polestars framtidssäkrade roadstervärsting bli verklighet? Något lanseringsår har ej kommunicerats, men följer Polestar sin offensiva produktionsplan bör O2 börja kunna rulla på vägarna redan år 2025. Drömmen om att köra nedcabbat och slippa störas av en högljudd förbränningsmotor har med andra ord aldrig varit närmare.

Roadstern är en konceptbil och finns ännu inte till försäljning. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-05-19 16:04