Mad Men-hotell i Stockholm lockar med lyxdrinkar, pooler och padelbanor

Skaparna bakom Hotell Steam i Västerås öppnar Mad Men-hotell i Stockholm. De kallar konceptet för urban-get-away med inspiration av det spännande och lite förbjudna.

Kristofer Steneberg  |  Publicerad 2020-06-12 10:00  |  Lästid: 3 minuter

Hotellet heter Ellery Beach House och är klart för incheckning efter sommaren. Det ligger på Lidingö, vid Elfviks udde, ungefär 20 minuter från Stockholm city. Joel Singer är vd för det nya hotellet. Han säger att det blir en kombination av ett city- och destinationshotell:

”Ellery Beach House blir en hybrid mellan city- och resortdestination. Så nära stan att en affärsresenär kan bo över, men ändå utanför stan så det känns som om du åkt på semester. Du hittar lugnet här, det är vackert och rogivande. Du hittar även pulsen i våra pooler, padelbanor, boulebanor, barer och restauranger. Ett alternativ för gästen som väljer att åka till Como på sommaren och Capri på hösten. En urban-get-away som överraskar”, säger Joel Singer.

Uteservering Elfvik Ellery Beach House Lidingö Konferens Hotell Staycation
Fyra pooler, tre barer och två padelbanor finns på plats på nya hotell Ellery Beach House.

Det är ESS Group som ligger bakom hotellet. De har tidigare skapat bland annat Steam Hotel, Hotel Pigalle, Ystad Saltsjöbad. De bygger snarare destinationer än hotell. 

”Det finns få hotell i Stockholm som fungerar som destinationshotell, dit du åker för att hänga en eller två dagar. En plats som är din slutdestination så att säga. Visst finns det en hel del spahotell och lugnare slott och gårdar, men inte coola ställen dit du åker och säger, ”Shit, vad coolt, här vill jag hänga!”, säger Joel Singer.

Hotellets estetik påminner om 60-talets lyxretreat. Joel Singer säger att det under det sena 60- och tidiga 70-talet fanns ett ställe i Palm Springs i Kalifornien, som hette Parker Meridien. Här balanserade man hårfint på gränsen mellan det spännande och det lite förbjudna. 

”Det här är något vi inspireras av och Ellery kommer vara en uppdaterad version av den upplevelsen”, säger han.

Hotellet vill gärna regissera upplevelserna, små som stora. 

”Inget som händer hos oss kommer att vara en slump. Vi sitter just nu och planerar för öppningen och då lägger vi mycket tid på att regissera alla upplevelser. Köper du ett visst paket till Ellery, så har vi satt ett manus för det besöket. Vi blir som en scen och alla som jobbar på Ellery har tydliga roller. Gästen ska känna att allt flyter på, att det är genomtänkt, men inte så att det känns påtvingat. Huset byter skepnad beroende på dag och tid. Musiken, maten, människorna och pulsen förändras under dagen. På helgen blir det en annan känslaän under veckodagarna. Därför är personalen våra stjärnor, det är de som kommer att lyfta Ellery”, säger Joel Singer.

hotel ellery beach house stockholm ess group hotell konferens spa pool drink bar restaurang
Restaurang Palmers i hotellet är inspirerad av städer som Aten, Tel-Aviv och Beirut.

Hotellet har två restauranger och tre barer. Restaurang Palmers är inspirerad av städer som Aten, Tel-Aviv och Beirut. Det blir family-style dining, där man rippar och dippar och delar på matupplevelsen tillsammans med andra, som kring medelhavet. Den andra restaurangen är Coco Beach Club, inspirerat av västkusten i USA. Den har även en inomhuspool, fireview och behandlingsrum. Bally Bar i lobbyn är ett slags epicenter som förutom bar har flipper, shuffle, biljard och pingis. Utomhus finns två uppvärmda pooler samt padelbanor och boule. Tanken är en tredjedel konferensgäster och två tredjedelar privatgäster.

”’Always believe that something lovely is about to happen’ är ett uttryck vi använder oss av ofta, vi drivs av att få överraska på ett charmig och varmt sätt.”, säger Joel Singer som själv arbetat utanför hotellbranschen fram till nu, på bland annat Nike, Unilever och Zound Industries.

”Vi arbetar med ett upptagningsområde ca. på 15 mils radie från Ellery, så det täcker ju in ganska många människor. Primärt kommer vi att attrahera Stockholmarna, men även andra delar av landet”, säger han.

Ellery Beach House öppnar i slutet på augusti eller början på september. Hotellet har 122 rum.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-06-12 10:00