Elon Musk: Nästa år kan Tesla hitta parkering helt själv

Redan nästa år kan man som Teslaägare slippa krånglet med att hitta en ledig parkering. Bilen ska både hitta en ledig ruta och parkera på egen hand, det skriver Elon Musk på Twitter.

Patrik Lundin  |  Publicerad 2018-11-05 11:07  |  Lästid: < 1 minut

I dagsläget kan en Teslaägare med hjälp av Summon-funktionen flytta sin bil korta sträckor med hjälp av mobiltelefonen. Till exempel kan bilen köras in och ut ur garaget, eller ut ur en trång parkeringsficka för att underlätta att kliva in i bilen och så vidare.

Men Summon-systemet ska bli ännu smartare, det skriver Teslas vd Elon Musk på twitter. Redan nästa år ska en Tesla, utan förare, kunna köra runt på en parkeringsplats, hitta en tom ruta och parkera sig själv. Dessutom ska systemet vara så smart att det kan scanna av skyltar för att se om det är en giltig plats att stå på.

Sedan tidigare har Elon Musk på grund av sitt twittrande både fått Teslaaktien att störtdyka, blivit dömd till böter på motsvarande 175 miljoner kronor samt tvingats lämna posten som styrelseordförande för Tesla i minst tre år. Han har också lovat att inte twittra något om Tesla utan att det stämts av med företaget.

Med anledning av det sistnämnda finns det kanske anledning att tro på Elon Musk denna gång. Och därmed kanske vi får se denna parkeringsfunktion nästa år.

Läs också:Dela på Facebook
Tweeta