Elon Musks rymdprojekt har hittat sin första privata passagerare

Superingenjören Elon Musks företag SpaceX har hittat sin första passagerare för ett kommande rymduppdrag – ska åka ett varv runt månen för att sedan bege sig tillbaka till jorden.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-09-14 10:21  |  Lästid: 2 minuter

Nu har ingenjören Elon Musks omtalade rymdföretag SpaceX gjort klart med den första privatpersonen som ska skickas ut i rymden i en av företagets raketer. Det meddelar företaget på Twitter.

Passageraren kommer att få åka ut i rymden i företagets så kallade BFR-raket, och åka ett varv runt månen för att därefter bege sig tillbaka till jorden. Ett uppdrag som går att se som en lite mer avancerad rymdturism än vad exempelvis Richard Bransons företag Virgin Galactic jobbar med. Där handlar det istället om att åka upp till gränsen mellan jorden och rymden, för att sedan falla tillbaka mot jorden efter några minuter.

Vem det är som fått den första biljetten till rymdresan med SpaceX är än så länge oklart, men på Twitter skriver företaget att det kommer avslöjas den 17 september. Exakt när denna rymrresa kommer ske är dock fortfarande okänt.

Elon Musks rymdprojekt har hittat sin första privata passagerare
SpaceX presenterar rymddräkt för sina rymdfarkoster på huvudkontoret i Hawthorne, Kalifornien.

På sin Twitter fick Elon Musk frågan om det var han som var passageraren för projektet, varpå han svarade genom att skicka en emoji på Japans flagga. Något som med hög sannolikhet tyder på att rymdpassageraren är från Japan.

Det ska dock tilläggas att SpaceX redan i början av 2017 sa att man skulle skicka två privatpersoner runt månen 2019. Detta skulle ske med en av företagets Falcon Heavy-raketer och deras Crew Dragon-kapsel. Tidigare i år så meddelade dock SpaceX att detta inte skulle bli av utan att nämna varför. Det kan med andra ord vara så att det dröjer ett bra tag innan vi får se denna passagerare ta ett varv runt månen.Dela på Facebook
Tweeta