King har snackat med Fredrik Eklund – hör hans nya singel här

Fredrik Eklund är stjärnmäklare i New York. Nu släpper han singeln "It gets better", och ska uppträda på New York Pride. King fick ett snack med Fredrik Eklund om låten, varför kläder spelar stor roll och känslan efter att han spenderat 51 000 dollar hos Tom Ford.

Victoria Petersson  |  Publicerad 2017-06-23 07:00  |  Lästid: 3 minuter

När King får ett snack över telefon är Fredrik på plats i New York. I bakgrunden hörs röster, och en bekant kommer fram och hälsar på Fredrik. Fredrik ursäktar sig till undertecknad, och förklarar att han just nu har en visning på en lägenhet i 15 miljoner dollars-klassen. En helt vanlig torsdag i New York alltså. 

Den 23 juni släpper Fredrik Eklund singeln ”It gets better”, som han också ska uppträda med på New York Pride. 

– Jag är vän med flera stora låtskrivare från Sverige, och den här låten har jag alltid känt är en världshit, det är en riktigt bra låt som fastnar i huvudet. Så jag åkte till Los Angeles och spelade in den med min text under två dagar. Låten har ett väldigt fint budskap. Jag säger detta med glimten i ögat, men jag vill ju att den ska bli etta i hela världen. Låten är upplyftande, glad och positiv. 

HÄR kan du lyssna på låten 

Producent är Jonas Saeed som tidigare producerat för Jennifer Lopez och Robin Thicke. 25 procent av låtens intäkter kommer skänkas till organisationen ”It gets better” som kämpar för unga LGBT-personers rättigheter.

– Omslaget till singeln är ett fotografi av mig när jag är sju år. När jag ser på den bilden idag så minns jag att jag kände mig lite annorlunda. Jag hade en fin familj och mycket kärlek, men jag tänker att jag kommit väldigt långt. Nu är jag lyckligt gift, och bor i New York. Jag vill att budskapet ska vara att alla som har känt sig lite annorlunda eller ensamma, ni är inte ensamma. Det är det som låtens text också vill berätta – att våga vara sig själv. 

Nu väntar en musikvideoinspelning i New York. En helikoptertur över Manhattan, och inspelning på några av stadens mest ikoniska platser. Sedan blir det New York Pride. 

Hur känns det att uppträda på New York Pride? 

– Jag är ju en teaterapa, och håller på på Instagram med mina små filmer där jag high-kickar och har roligt. Så det är inte ett så stort steg till att uppträda och sjunga. 

Du verkar i ett yrke där ytan och presentation betyder mycket, hur gör man ett gott intryck klädmässigt? Vilket är ditt bästa stilråd? 

– Kläder är väldigt viktigt. Jag brukar säga att man ska lägga tio procent av det man tjänar på kläder. Då tycker folk jag är galen, men jag menar att man då sen ska tjäna tre gånger så mycket. Om jag tar på mig en ny kostym, där allt är perfekt med putsade skor och skjortan helt skrynkelfri; då känner jag mig bättre på insidan och gör därför ett bättre jobb och då blir det mer intäkter. 

King har snackat med Fredrik Eklund – hör hans nya singel här
Singeln ”It gets better”.

Om du får ge ett hett New York-tips till Kingläsarna, vad får man inte missa i New York just nu? 

– Restaurang Nobu öppnar igen i downtown. När jag var liten satt jag med brorsan och mamma hemma i Stockholm och kollade på ”Sex and the city”, och då drack de ibland drinkar på Nobu. Så då visste jag att jag ville dit. Det är en bra restaurang man måste äta på. 

Bästa råden för att bli framgångsrik inom sin bransch? Vad har du lärt dig av din resa?

– Det är lite samma budskap som i låten, att man ska ta av sig masken och vara sig själv. Jag har alltid försökt att vara mig själv och personlig. Nu tvingas ju jag att vara väldigt personlig, eftersom jag gjort realityserien ”Million dollar listing” i sex år. Men jag har aldrig tänkt att man ska vara en person på jobbet och en annan person på fritiden. Som ung tänker man nog att man måste vara på ett visst sätt, och klä sig på ett speciellt sätt för att passa in. Men för mig har det alltid varit viktigt att vara en och samma person, det har fungerat för mig. 

Har du unnat dig något extra lyxigt nyligen?

– Jag spenderade nyligen 51 000 dollar på Tom Ford. Det var ett sånt där riktigt ”Pretty woman”-ögonblick. Men det tyckte jag att jag var värd. 

Vad händer i sommar? 

– Jag längtar till Sverige, få sätta fötterna i gräset och njuta av Sverige. Sedan blir det mycket häng i vårt hus i Connecticut. Det blir första sommaren där, och jag håller på att bygga en bastu.  

– Jag och Bethenny Frankel (reality tv-stjärna som bland annat varit med i ”Real housewives of New York” reds. anm), har fått vår egen spinoff som heter ”Bethenny and Fredrik Property Project”. Så det kommer vi filma hela sommaren.Dela på Facebook
Tweeta