En 77-årig whisky för 900 000 kronor – någon?

Whiskyhuset The Macallan presenterar ett toklyxigt tillskott i serien The Red Collection. King var på plats under lanseringen av The Macallan 77 Years Old.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2023-03-17 15:23  |  Lästid: 2 minuter

Delar av redaktionen var på plats i Blå hallen i Stockholms stadshus när anrika premiumvarumärket The Macallan drog upp ridån för en riktig håll-käften-whisky. The Macallan 77 Years Old är precis som det låter en hisnande 77 år gammal Single Malt-whisky. Whiskyn ingår i serien The Red Collection som karaktäriseras av sin röda färg och sina superexklusiva utgåvor.

The Macallan 77 Years Old är destillerad i The Macallans små kopparpannor och lagrad på ekfat hemma i Skottland för att sedan buteljeras nu – 77 år senare. Under årens lopp har det noggrant utvalda träslaget i ekfatet format whiskyns karaktär och bevarat den naturliga färgen, de distinkta aromerna och de fylliga smakerna.

Lyxiga The Macallan 77 Years Old i en glasmonter på Stockholms stadshus.

Precis som tidigare lanseringar i serien kommer The Macallan 77 Years Old i en handgjord låda av ek, samma miljömärkta europeiska ek som används för att tillverka The Macallans ekfat. Lådan är klädd i rött skotskt läder från Bridge of Weir Leather. Själva flaskan är även den handgjord samt signerad av företagets Master Whisky Maker, Kirsteen Campbell.

Så till priset... The Macallan 77 Years Old finns på Systembolaget (artikelnummer 504570) för det allt annat än inflationsvänliga priset 900 000 kronor. Skål!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-03-17 15:32