En fördjupning i preppymode

Att du är "rätt" om du klär dig som en amerikansk skolpojke har du säkert hört dig trött på de senaste åren. Låt oss därför gå lite djupare än så.

Redaktionen  |  Publicerad 2011-03-24 08:45  |  Lästid: 2 minuter

Bild 424901
Foto: Close up and Private, se längst ner i artikeln.

Den stil som odlats på de amerikanska universiteten har under de senaste åren inspirerat många märken samtidigt som mer anrika märken som representerar stilen, exempelvis J.Press, blivit väldigt hajpade. Många skulle kalla det preppy och visst stämmer det, men preppy har blivit ett väldigt vitt begrepp under de senare åren och detta är kanske något mer nischat. Fotoboken Take Ivy är något av en bibel inom området. Stilen domineras väldigt mycket av amerikanska märken som nämnda J.Press och Rugby Ralph Lauren, men missa inte exempelvis Beams+ och Our Legacy som på ett snyggt sätt står för en egen uppdaterad version.

Bild 424902
Norman Hilton blandar väldigt klassiska tyger och snitt med ungdomliga detaljer som att gå strumplöst i broguesen.

Bild 424903
Den klassiska klubblazern är något av ett nyckelplagg inom stilen. Beams+ erbjuder ett av de snyggaste alternativen.

Bild 424904
När man talar om denna stil är som sagt Take Ivy något som måste nämnas. 

Bild 424905
Lite grövre wingtips är tillsammans med Bass Weejuns klassiska, men lite klumpiga, pennyloafers kanske den vanligaste skotypen inom stilen. 

Bild 424906
Close up and Private är fotobloggen som snyggt dokumenterar stilen genom kameralinsen. En orgie i urtvättade collegetröjor, oxfordskjortor och brogues.

Mer om samma typ av mode på Lindbergs stil.
Av: Gabriel von Essen

Dela på Facebook
Tweeta