Enkäten: Klockkonnässören Kristian Haagen väljer sina favoriter

Kristian Haagen, 53, är Danmarks mest kända klocksamlare och urexpert, med över 150 000 följare på Instagram. Han har även författat åtta böcker om klockor och syns regel­bundet i media i sin roll som klockkonnässör. För King listar han sina 40 favoriter.

Joel Ågren  |  Publicerad 2024-06-25 12:26  |  Lästid: 4 minuter

Alkohol: Vitt vin. Gärna en amerikansk chardonnay.

Ansiktskräm: Jag använder en vanlig kräm från apoteket. Jag var tvungen att gräva i necessären för att hitta namnet: Decubal.

App: Instagram. Det är den första app jag öppnar när jag öppnar ögonen och den sista jag stänger ner innan jag somnar. Annars använder jag mest Financial Times och olika flygbolagsappar när jag ska checka in. 

Arvegods: Min fars schweiziska armékniv med ostkniv, flöjtkniv och korkskruv. Min far var en frankofil.

Bok: Allt skrivet av Douglas Coupland, Bret Easton Ellis och Charles Bukowski. Av danska författare är jag förtjust i Leif Davidsen och Jørn Riel.

Bortförklaring: ”I need to return some videotapes.”

Byxor: Jag är ett stort fan av cargobyxor, och Carhartt gör några av de snyggaste.

Bälte: Också från Carhartt.

Cocktail: Bloody Mary.

Doft: Kiehl’s Musk Eau de Toilette.

Fiende: Lösenord.

Film: True Romance och Blade Runner.

True Romance. Foto: Getty.

Frukost: Kaffe.

Glasögon:  Jag bär modellen Dealan från Jacques Marie Mage dagligen och antingen klassisk Tom Ford ref. 5040 eller Randolph Engineering som solglasögon.

Jacques Marie Mage modell Dealan.

Hotell: Jag reser mycket, och i många år har jag haft Hôtel Palafitte i Neuchatel i Schweiz som favorit. Speciellt rummen som vetter mot sjön. Det är som att vara på Maldiverna. Park Hyatt i Tokyo är också en favorit. Och det är inte för att det är hotellet i Lost in Translation, utan för att rummen har perfekt storlek och bjuder på en imponerande utsikt. Och hotellets pool är fantastisk. 

Huvudbonad: Jag har galet många kepsar från Filson.

Jacka: Barbour och Belstaff.

Klocka: Otaliga. Inte minst en Patek Philippe Nautilus Jumbo ref. 370.

Konstnär: Jag köper konst för nöjes skull, inte på grund av namnet på konstnären. Både vårt eget hem och min dotters hem är färgstarka exempel på detta.

Kostym: Jag bär aldrig kostym. Däremot har jag en skräddarsydd smokingjacka i grön velour, som jag sydde upp för 30 år sedan. Den passar mig fortfarande perfekt.

Kängor: Red Wing Mock Toes 877 eller Iron Ranger.

Kök: Jag gillar mat från Mellanöstern. Hummus, kebab, kryddiga grönsaker och haydari. Varje gång jag är i Dubai äter jag på ett libanesiskt gatukök som heter Zaroob, som serverar utsökt mat. 

Motto: ”Sov på saken.”

Musik: Jag återvänder gång på gång till de tidiga N.E.R.D-släppen. De första skivorna är en blandning av funk, rock och stenhårda texter. Om du inte känner till N.E.R.D:s tidiga album, gör dig själv en tjänst och lyssna på Provider eller Rockstar. Pharrell Williams när han är som bäst.

Möbel: Jag har alldeles för många Bruno Mathsson Jetson-stolar. Men det är också världens bästa fåtölj, som inte tar för mycket plats med sin smala sits och trumpetbas.

Plånbok: Alla mina kort finns på min iPhone. Men jag bär fortfarande de fysiska korten i en korthållare från  Montblanc.

Podcast: Jag lyssnar sällan på poddar, men under en lång tågresa från Zermatt till Zürich lyssnade jag på ”Smartless” med Jason Bateman, Will Arnett och Sean Hayes. De är lysande tillsammans och har haft med några riktigt tunga namn i podden, inklusive Joe Biden.

Pryl: Min sambo hade sagt min telefon. Och eftersom jag älskar henne och inte vill börja morgonen med bråk så ger jag henne rätt. Förutom telefonen bär jag alltid med mig en fickkniv och Jabra-hörlurar.

Resa: Jag reser till Schweiz flera gånger i månaden i jobbet, och jag tillbringar mycket tid i Genève, som är mitt home away from home. Inte särskilt exotiskt men en plats jag gärna återkommer till. Privat ligger förmodligen New York, Estoril i Portugal eller Piemonte i Italien överst på listan. Men har också fina minnen från den vilda naturen i Skottland och på Island.

Cascais, Portugal. Foto: Getty.

Skjorta: Denim. Gärna från Wrangler eller Levi’s.

Slips: Bär jag aldrig. 

Smycken: Olika armband. Bland annat från Handcrafted CPH, Black Sun och Oskar Gydell.

Strumpor: Vad som än ligger under granen.

Sängtid: Ofta tidigt på grund av morgonflyg.

Transportmedel: Min äldre Land Rover Defender 90 TD5 eller min Triobike Cargo. Min sambo kör vår Mini Countryman Cooper S.

Träning: Vi har ett helt träningscenter hemma, som för tillfället används för en halvtimmes träning med kettle bells och en vända på antingen roddmaskinen eller airbiken.

Tröja: Overshirts. Bland annat från An Ivy och NN.07.

T-shirt: Svart, från Arket.

Underkläder: Old school boxers från Arket.

Väska: Mismo, Rimowa och Bennett Winch. Mjuka väskor på korta flyg, Rimowa för långa sträckor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-06-25 12:28