Enkäten: modeprofilen Nick Wooster väljer sina favoriter

Nick Wooster är en av de mest fotograferade – och välklädda – manliga modeprofilerna i världen. För King listar han sina 39 favoriter.

Kristoffer Dahy Ernst | Foto Wooster: Getty  |  Publicerad 2024-04-19 14:13  |  Lästid: 5 minuter

Ansiktskräm: Jag använder två: Dr. Barbara Sturm Super Anti-Aging Face Cream och Natura Bissé Diamond Extreme Light Formula. Båda är fruktansvärt dyra, men jag har haft turen att jobba för båda märkena, vilket har gjort priset lite mer överkomligt.

App: Instagram. Och Grindr.

Arvegods: Min fars farbrors klocka, som han tog tillbaka från Tyskland efter att han tjänstgjort under andra världskriget. Den är från Universal Genève men ser ut som en Patek Philippe. Jag bär den ganska ofta. En dag
kommer en av min brors två söner att ärva den.

Bok: Metropolitan Life av Fran Lebowitz. I början av 2014 var det mycket kontrovers om ett förslag om att ta bort låghusen som inrymmer New York University och bygga skyskrapor i deras ställe. För att samla in pengar till kampanjen för att bevara de befintliga byggnaderna donerade Fran en lunch med henne som auktionerades ut till högstbjudande. Jag vann den. Jag tror att jag betalade 6 000 dollar. Hon valde platsen, Bar Pitti, och jag föreställer mig att hon mest såg det som en grej hon måste bli av med, men vi hade väldigt roligt. Fran rökte konstant under mötet.

Byxor: Engineered Garments och Comme des Garçons. Från 2015 till 2017 gjorde jag även några kollektioner i samarbete med det italiens-ka modehuset Lardini och jag har fortfarande kvar en del byxor därifrån.

Bälte: Alligatorbälte av Sid Mashburn.

Doft: Diptyque eller Sunday Cologne från Byredo.

Film: Auntie Mame från 1958 med Rosalind Russell i huvudrollen. Kostymerna är fantastiska, men man måste nog vara gay för att uppskatta dem.

Väska: En 14-årig ryggsäck från Visvim och resväskor från Rimowa. 

Fiende: Tyngdkraften. Jag bekämpar den med regelbundna konsultationer med min ålders-läkare och genom att ta piller, träna och äta hälsosamt.

Frukost:  Jag älskar frukost, men jag äter den aldrig före träning och väldigt sällan hemma. Jag föredrar att gå ut och äta.

Glasögon: Jacques Marie Mage. Moscot. Och Caddis som läsglasögon. Jag tror att jag har 10 par hemma. De finns alltid inom räckhåll när jag behöver läsa något.

Hotell: Crillon i Paris. Jag har bott där några gånger, senast i samband med modeveckan i januari. I New York skulle jag rekommendera Chelsea Hotel, Ritz Carlton i NoMad eller 11 Howard. Mitt val av hotell beror alltid på vem som betalar.

Huvudbonad: En pälsmössa från Prada som jag älskar att bära. Den är för varm för Los Angeles, men jag bär den ofta när jag är i New York eller Europa.

Jacka: En klassisk 4-knappsjacka från Paul Harnden Shoemakers. Jag har ägt olika versioner av samma jacka de senaste 14 åren.

Kalsonger: Boxershorts från Sunspel.

Klocka: En Rolex Oyster Perpetual Day Date från 1960-talet. Jag fick den av eBay efter att jag gjorde ett stort projekt för dem 2020, då de försökte slå sig in på marknaden för vintage-klockor. 

Maträtt: Jag beställer alltid skivade kronärts-kockor, citron, olivolja och parmesanost när det finns på menyn. De smakar extra gott på Bice eller Da Giacomo i Milano.

Motto: ”Sluta inte före miraklet.” Jag har varit nykter sedan 1995, och det är ett motto från Anonyma Alkoholister. Det handlar om, tror jag, att aldrig ge upp, för man vet aldrig vad som väntar runt hörnet.

Musik: Min musiksmak peakade 1995. Jag lyssnar bara på housemusik och är dålig på att upptäcka ny musik. 

Möbler: En soffa från Stephen Kenn, som han designat speciellt för mig och mitt hus.

Plånbok: En korthållare i alligatorskinn från Bergdorf Goodman Private Label

Pryl: iPhone 14 Pro Max, men jag har precis beställt den nya, 15.

Podcast: Jag började lyssna på poddar först efter att jag flyttade till Los Angeles, där man tillbringar så mycket tid i bilen. Jag tycker att The Prof G Pod med Scott Galloway och Wiser Than Me med Julia Louis-Dreyfus är bra.

Resmål: Jag är inte en av dem som har varit på en miljon platser. Å andra sidan har jag varit på några platser en miljon gånger. Jag blir fortfarande lika exalterad när jag landar i London och i Tokyo.

Rock: Jag har ägt hundratals, om inte tusentals, rockar – men om jag bara fick välja en så skulle det vara min långa mörkblå Jil Sander i kraftig ull. Den passar perfekt över en kostym och ser inte överdimensionerad ut om du bara bär en tröja under.

Skjorta: Charvet.

Skor: Jag är ett stort fan av tunga, engelska skor från antingen Tricker’s, Church’s eller Grenson.

Slips: Charvet eller Hermès. En gång i tiden bar jag nästan alltid slips, väldigt ofta Thom Browne, men nu var det länge sen. 

Smycken: Jag har fyra ringar som jag bär. Och så har jag börjat bära örhängen. Två i ena örat, ett i det andra. Alla kommer från Maria Tash.

Sneakers: Min sneakersgarderob peakade för fyra eller fem år sedan. I dag har jag inte ens gymnastikskor på mig för att träna eftersom min tränare säger att jag måste vara barfota. Men jag gillar fortfarande slip-ons från Vans, Nike Air Force One och Nike Air Max 95.

Strumpor: Kapital eller Anonymous Ism. Jag köper dem alltid i Japan.

Sängtid: Jag brukar säga att jag bor i Los Angeles men att jag lever i New Yorks tidszon. Jag gillar att gå och lägga mig klockan 20 eller 21 och sedan gå upp klockan 04 eller senast klockan 05.

Transportmedel: En Tesla, som jag hatar. Deras kundtjänst och verkstadstäckning är usel. Om jag fick välja fritt skulle jag skaffa en Range Rover.

Träning: Funktionell träning med personlig tränare fem till sex gånger i veckan. Sedan jag flyttade till Los Angeles, där man kör till allt, har jag börjat äta mindre och träna mer eftersom jag helt enkelt inte rör mig lika mycket som i andra städer.

T-shirt: James Perse eller Sunspel.

Kostym: För första gången i mitt liv är jag på väg att få en skräddarsydd kostym. Det är en dubbelknäppt modell från Tom Sweeney i grå, engelsk frescoull.

Konstnär: Francis Bacon och Aaron Smith.

Väska: En 14-årig ryggsäck från Visvim och resväskor från Rimowa.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-04-19 14:14