Etons creative director: 3 snygga skjortor från nya Eton Archive

Gamla tyger får en andra chans i Etons nya hållbarhetssatsning Eton Archive. Skjortvarumärkets creative director väljer sina personliga favoriter.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2023-04-27 16:46  |  Lästid: 2 minuter

Eton lanserar konceptet Eton Archive där det svenska skjortvarumärket ger nytt liv till gamla arkivtyger och använder dem i en kollektion med tidlösa skjortor som andas nostalgi och klassisk stil. Kollektionen är en del av varumärkets hållbarhetsarbete och släpps i limiterad upplaga den 29 april i butik och på Etons hemsida.

Vi bad Etons mångårige creative director Sebastian Dollinger att välja och motivera sina tre Eton Archive-favoriter.

1. Den blåvitrandiga och dressade

Pris: 1 699 kronor.

“Enda sedan pandemin har jag personligen haft ett ordentligt sug att klä mig mer dressat än vad jag gjorde innan. Finns det något bättre än att få avnjuta en blåvitrandig skjorta med vit krage? Helst stylad tillsammans med slips och mörkblå kostym. Det som tidigare kändes lite väl dressat för mig känns otroligt trevligt just nu.”

2. Den bredrandiga som funkar till allt

Pris: 1 699 kronor.

"Den här färgställningen med lite bredare ränder tycker jag är extra trevlig. Den är väldigt användbar och går att dressa upp och ner, den passar minst lika bra till kostym som utan. Personligen hade jag stylat den tillsammans med mina Loro Piana-loafers, jeans och en kavaj."

3. Den brittiska och trendiga

Pris: 1 699 kronor.

"En riktigt klassisk brittisk rand, något som för mig tillbaka till tidigt 2000-tal när jag arbetade på Harrods. Skjortan har wide-spread-krage, rundad manschett och känns otroligt modern igen!"

Eton grundades 1928 i den svenska byn Gånghester utanför Borås och har i dag butiker över hela världen. Förra året var ett rekordår för Eton som gjorde sitt bästa år någonsin försäljningsmässigt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-04-27 18:46