Exklusivt: Skådespelarna Eddie Redmayne och Zoë Kravitz om samarbetet med Omega

King drog till London och träffade skådespelarna och Omega-ambassadörerna Eddie Redmayne och Zoë Kravitz under lanseringen av klockföretagets nya Aqua Terra-kollektion.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2023-04-03 17:42  |  Lästid: 7 minuter

Magasinsjournalister och modeprofiler från hela världen samlades i London under lanseringen av Omegas nya Aqua Terra-kollektion. I ett specialinrett Omega-townhouse i den välmående stadsdelen Mayfair bjöds det på presentationer av de nya klockorna, utställningar med klassiska modeller genom åren, följt av en storstilad middag och fest på det historiska konstcentret Somerset House. På plats fanns även Omegas vd Raynald Aeschlimann samt varumärkets globala ambassadörer Eddie Redmayne och Zoë Kravitz.

Som det anstår ett av världens främsta klockvarumärken är Omega känt för sina tunga profiler – sedan tidigare är bland andra supermodellen Cindy Crawford och skådespelaren George Clooney företagets välsvarvade kampanjansikten.

Omegas nya Aqua Terra-kollektion, här i den större av storlekarna – 38 mm.

Modellen Aqua Terra såg dagens ljus för första gången 2002, tål vatten ner på 150 meters djup och är en variant av Omegas dykarklassiker Seamaster. Den nya kollektionen går under namnet Aqua Terra Shades och består av en rad färger som skiftar beroende på ljus, så som Bay Green, Terracotta och Kings favorit Atlantic Blue (längst till vänster på bilden ovan). Eddie Redmaynes favorit är Sandstone (i mitten på bilden ovan), även om han avslöjade för King att han är färgblind. Modellen kommer i storlekarna 34 och 38 mm. Priset ligger på 78 300 kronor.

Eddie Redmayne i London med en Omega Seamaster Aqua Terra på handleden.

Oscarsbelönade skådespelaren Eddie Redmayne är känd från filmer som The Theory of Everything, Fantastic Beasts och The Good Nurse. Han har även spelat mot svenska Alicia Vikander i The Danish Girl. Sedan 2017 är han ambassadör för Omega, men han har varit intresserad av klockor mycket längre än så.

– Jag har alltid burit klocka, säger Eddie Redmayne till King. Ända sedan jag var fem år och fick min första Flik Flak. Nyligen besökte jag Omegas fabrik i schweiziska Biel som låg precis bredvid Swatch-fabriken, och där kan det hänt att jag köpte varsin Flik Flak till mina barn. Jag har alltid varit en klockmänniska. Min pappa hade en Omega De Ville, en oerhört klassisk och snygg klocka. Han är en stilig man och den klockan fick han alltid mycket beröm för. Så det var målbilden när jag själv började bära klocka. Något av det roligaste med Omega är att det finns så mycket historier att berätta överallt, varumärket har varit med om så mycket. Det bästa med att åka till fabriken och huvudkontoret i Biel var att höra alla historier och se hur otroligt komplicerat och tidskrävande hantverket bakom varje klocka är.

De nya Aqua Terra-klockorna kommer i storlekarna 34 och 38 mm. Vad tycker du om att bära mindre klockor?

– Jag tror att allt handlar om proportioner. Trots att jag gör mitt bästa för att gå till gymmet och skaffa massiva underarmar är jag inte säker på att jag kan bära upp kläder och klockor som Daniel Craig. Så jag har alltid föredragit proportionerliga klockor, och det är en av anledningarna till att jag älskar den nya Aqua Terra-kollektionen. Min fru älskar att bära herrklockorna på 38 mm. Hon bär dem som smycken, som ett slags armband nästan. Det kan få mig att fundera: "Ska man verkligen dela klocka med sin fru?"

På tal om Daniel Craig som är en annan Omega-ambassadör. Du nämnde en gång att du skulle hata att spela James Bond, men att du älskar att titta på filmerna. Stämmer det fortfarande?

– Ja, man vill inte se sig själv slakta sin stora favorit. Det är som att träffa sina hjältar. Det ska man aldrig göra.

Var hittar du stilinspiration?

– Det förändras hela tiden. Jag var just i Paris på Alexander McQueens visning eftersom varumärkets creative director Sarah Burton är en gammal vän, där visades bland annat fantastiska Leonardo da Vinci-teckningar som hon tolkat i sin modedesign, vilket var väldigt inspirerande. Det är ett privilegium som skådespelare att få dyka ner i alla de här olika världarna.

Vad skulle du göra om du fick mer tid över?

– Jag skulle spela piano. Jag är inte särskilt bra på det, men jag har spelat i hela mitt liv. När jag övar är det så uppslukande att man inte kan tänka på något annat, och det är bra för mig. Det får mig att komma ur mitt eget huvud för en stund.

Tid är den ultimata lyxen. Vad gör du för att undvika stress?

– Att bli äldre handlar om att lära känna sig själv. Jag har lärt mig att jag är bäst på mitt jobb när jag är helt och hållet fokuserad, och det kan ta mycket tid. Sedan jag gjorde The Theory of Everything har jag haft förmånen att kunna be om mer tid för att förbereda mig inför varje roll. Ofta har man inte den lyxen när det gäller filmer. Men sedan dess har jag försökt att begära det inför varje film. Jag undviker stress genom att inte hoppa från jobb till jobb hela tiden. Jag tar en paus och varvar ner min familj, lever ett normalt liv och fyller på själen innan jag ger mig in i ett nytt projekt. Jag vet att det är en enorm lyx och det är långt ifrån alla skådespelare som har det så. Jag kanske inte själv har det så om några år. Men just nu är det underbart.

Nya Omega-ambassadören Zoë Kravitz under Aqua Terra-lanseringen i London.

Zoë Kravitz är inte bara skådespelerska, artist, modell och dotter till Lenny Kravitz och Lisa Bonet. Hon är även det senaste tillskottet i Omega-familjen. Förutom serier och filmer som Big Little Lies, Mad Max: Fury Road och The Batman har hon, precis som Omega-kollegan Redmayne, medverkat i Fantastic Beasts-filmerna. Som modell har hon frontat några av världens största lyxvarumärken – och att samarbeta med Omega som både har burits under månlandningen och av James Bond ser hon som en milstolpe i karriären.

– Jag har haft turen att få arbeta med ikoniska varumärken som jag har vuxit upp med och älskat sedan jag var barn. Omega har månlandningen, James Bond och alla de här banbrytande sakerna. Jag kan knappt ta in att jag är förknippad med ett varumärke som har funnits så länge och som folk respekterar så mycket. Jag har även fått träffa flera underbara människor som arbetar för varumärket. De är väldigt snälla och, precis som alla märken jag arbetar med, har de verkligen uppmuntrat mig att vara mig själv. De försöker inte ändra på mig eller sälja något som inte är jag. Det känns väldigt organiskt och ärligt, vilket gör samarbetet så mycket enklare, säger Zoë Kravitz när King träffar henne i London.

I dag när alla har en smartphone behöver man egentligen ingen klocka. Vad tänker du om klockor i det avseendet?

– Jag tycker att en klocka är ett statement i dag. Det är inte en nödvändighet som tidigare, men allt som hindrar oss från att stirra i våra telefoner, om så bara för ett kort ögonblick, är jättebra. Alla behöver veta vad klockan är, och det skulle vara bra om vi slapp ta fram vår telefon varje gång för att ta reda på det. Ibland plockar jag upp min telefon för att titta på klockan, och i nästa stund är jag ute på nätet och shoppar eller kollar Instagram, medan allt jag ville veta var hur mycket klockan var. Så i den bemärkelsen tycker jag att klockan fyller en utmärkt funktion. Sedan är klockorna så vackra. Hantverket är verkligen imponerande. Jag skulle välja en klocka framför en telefon vilken dag som helst.

Den nya Omega-kollektionen hyllar de olika nyanserna i en människas personlighet. Vilken egenskap brukar folk uppskatta hos dig?

– Jag tror att jag är ärlig. En del människor uppskattar det och andra inte. Det beror på vem man frågar, antar jag. Men jag skulle säga att jag är en rättfram person.

Vad skulle du vilja ägna mer tid åt?

– Tid med min familj. Vi bor alla på olika platser och är alla väldigt upptagna. Vi träffar varandra några gånger om året, under semestrar och högtider. Men livet är kort. Jag vill bara tillbringa mer tid med människor jag älskar.

Om du kunde vrida tillbaka tiden och återuppleva en period i ditt liv, vilket skulle det vara?

– Jag skulle gå tillbaka till att vara barn. Jag tror att det är den mest fantastiska tiden i livet. Både mina far- och mormödrar har gått bort, så jag skulle nog gå tillbaka till tiden när de levde och tillbringa en dag med dem.

Du har utsetts till en av de mest inflytelserika personerna år 2022 av Time Magazine. Hur skulle du definiera ditt inflytande?

– Det känns som om det ordet är komplicerat just nu. Inflytelserik eller influencer? Är det för att jag säger något intressant? Eller är det för att 8,2 miljoner människor följer mig på Instagram? Jag vet inte riktigt. Men jag försöker vara en ärlig människa och egentligen är jag bara en i mängden som försöker lyckas. Det är det bästa jag kan göra.

Zoë Kravitz och Eddie Redmayne under Omegas lanseringsfest i London. Foto: Getty Images
The White Lotus-skådisen Theo James var på plats. Foto: Getty Images
Supermodellen Caroline Winberg och Kings redaktionschef Rasmus Blom. Foto: Getty Images

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-04-03 18:25