Experten: 7 klassiskt designade klockor under 5 000 kr

Tid är pengar, som det brukar heta. Kings stilredaktör och klockexpert Andreas Weinås ger dig 7 klassiskt designade klockor under 5 000 kr.

Andreas Weinås  |  Publicerad 2020-12-28 07:27  |  Lästid: 2 minuter

1. Victorinox, Alliance

Schweiziska Victorinox är främst kända för sina arméknivar men gör också en hel del fina klockor. Modellserien Alliance med svart läderband och grafitgrå och silverfärgad tavla är en modell som sticker ut lite extra. Pris: 4 312 kr.

2. Triwa Humanium

Svenska Triwa har tagit fram en klocka av metall från nedsmälta illegala vapen i syfte att belysa vapenrelaterat våld och samla in pengar till konfliktdrabbade områden. Pris: 2 495 kr.

3. Tissot, Visodate Automatic

Att hitta en automatisk klocka från en anrik schweizisk tillverkare under 5 000 kr är inte det lättaste. Modellen Visodate Automatic checkar dock alla boxar och känns som ett perfekt budgetalternativ. Pris: 4 197 kr.

4. Corniche, Heritage Chronograph

Svenska tillverkaren Corniche lanserade nyligen sin kanske mest inspirerande klocka hittills. Det rör sig om företagets första kronograf som finns i tre utföranden och är försedd med ett hybridverk. Pris: ca 4 000 kr.

5. Seiko, SKX007 Diver

En av de mest ansedda instegsklockorna i det mekaniska segmentet kommer från japanska Seiko. Den robusta, automatiska dykarklockan SKX007:s boett mäter 42 mm i diameter och är en stor favorit bland entuasiasterna. Pris: 4 198 kr.

6. Swatch, Once Again

Inget märke har betytt mer för den schweiziska klockindustrin än Swatch. Företaget som grundades 1983 räddade landets industri under den så kallade quartzkrisen. Detta tillsammans med en ikonisk design som passar lika bra till kostymen som, för den delen, badbyxorna gör Swatch till ett givet val i den lägre prisklassen. Pris: 490 kr.

7. Casio, Retro Collection

Likt Swatch är det här en riktig ikon i det lägre prissegmentet och ett utmärkt alternativ för en snygg, precis och avslappnad klocka under tusenlappen. Pris: 798 kr.

Dela på Facebook
Tweeta