Experten tipsar: Så håller du dina sneakers vita

Kolla in hur du får dina vita sneakers att förbli just vita.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2016-02-22 13:41  |  Lästid: 2 minuter
Experten tipsar: Så håller du dina sneakers vita
Förläng livslängden på dina vita sneakers.

Eminenta webbshoppen Mr Porter tar in sneakerexperten Eugene Tong, till vardags redaktör på Details Magazine, för att visa hur du håller dina vita sneakers skinande rena med hjälp av några enkla tips och trix. Helt klart tre välinvesterade minuter inför den stundande hösten.

1. Fläckborttagning

Slå sulorna mot varandra för att få bort det värsta dammet. Använd sedan en fuktig trasa för att torka bort den synligaste smutsen.

2. Djuprengöring

Applicera några droppar skoputs (i klippet används Jason Markk Premium Shoe Cleaner) på en våt skoborste och skrubba så att det bildas skum. Använd en tandborste där det är svårt att komma åt med skoborsten. Torka av med en handduk och upprepa proceduren.

3. Omsnörning

Fräscha skosnören ger dina sneakers en mycket renare look. Byt ut de gamla mot sprillans nya, eller blöt de gamla i tvättmedel och lägg dem sedan i en tvättpåse och tvätta i maskin med andra vita plagg.

4. Impregnering

När skorna har fått torka naturligt, ställ dem på en handduk och använd en vattenavstötande spray. För skor i kanvas, använd Scotchguard. För premiumskinn eller mocka, använd Jason Markk Repel.

5. Förvaring

Lägg ner våtservetter eller vanligt hushållspapper i skorna för att få bort fukt och lukt, särskilt om du brukar bära sneakers utan strumpor. Förvara skorna i originallådan – ta en bild på dojorna och fäst på utsidan för att snabbt känna igen dem inför nästa användning.

Läs mer:

Så stryker du skjortan

Så putsar du skorna

Så viker du bröstnäsduken

Dela på Facebook
Tweeta