Fem coolaste elcyklarna just nu

Numera finns det modeller i alla prisklasser och för alla typer av cyklister. Vilken elcykel borde du egentligen satsa på?

Redaktionen  |  Publicerad 2022-09-23 12:38  |  Lästid: 2 minuter

Marknaden för elcyklar har formligen exploderat de senaste åren. Oavsett om du pendlar kortare sträckor och bara inte orkar anlända till jobbet genomsvettig, eller om du är mer av en sportig typ som föredrar längre terrängturer så finns det gott om cyklar för just dig. Café har plockat ut några utstickande modeller som är lite extra värda att ta en titt på.

1. Swytch Bike

Foto: Swytch

Företaget som startade 2017 efter en framgångsrik crowdfundingkampanj är nu aktuella med sin smidigaste elcykellösning hittills. Det unika är att du inte behöver köpa en helt ny cykel, utan att Swytch hjälper dig förvandla din befintliga till en elektrisk. När du beställer ett kit får du ett batteri och ett nytt motoriserat framhjul i rätt storlek. Byt bara ut ditt hjul och spänn fast det förhållandevis lilla batteriet på styret. Konstigare än så är det inte.

2. Vässla Pedal

Denna snygga, stilrena cykel från Vässla väger in på ynka 19 kilo. Ett plus är det löstagbara batteriet, vilket underlättar laddning och minskar stöldrisk. Via Vässlas egen app går cykeln dessutom att spåra i realtid och du varnas direkt vid stöldförsök. Lanseras den 22 september på Internationella bilfria dagen.

3. Hybrid Steps

Pålitlig pendlarcykel från Stålhästen med åtta växlar, korg och belysning fram- och baktill. På styret finns en display med info om hastighet, assistansnivå och trippmätare. Möjligen något lång laddtid, på 4-6 timmar.

4. Lifebike Classic Plus G8

Foto: Lifebike

En av de mer prisvärda elcyklarna på marknaden, vilket i kombination med snygga detaljer, bekväm sadel och fullt godkänd batterilivslängd gör dem till ett fint alternativ för allroundcyklisten. Precis som Hybrid Steps är dock laddtiden på 6 timmar i längsta laget.

5. Tripper HS M-10

Foto: Ecoride

Ett lite sportigare alternativ för dig som har lite längre pendelavstånd till jobbet. Ett extra stort plus är den generöst tilltagna batteritiden. Tillverkaren Ecoride uppger att en laddning ska räcka till upp mot 185 kilometer.

Artikeln publicerades ursprungligen på Kings syskonsajt Café.se.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-09-23 12:39