Fem kashmirfavoriter från Soft Goats höstkollektion

Det blir en mjuk höst om Soft Goat får bestämma. King handplockar det bästa ur varumärkets nya herrkollektion.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2020-08-19 18:52  |  Lästid: 2 minuter

Att sälja stilrena kashmirplagg till fördelaktiga priser skulle visa sig vara en alldeles utmärkt idé. Knappt tio år efter att vännerna Stephanie Bergström och Erik Magnuson grundade Soft Goat omsätter företaget i dag över 47 miljoner kronor. Och lika glada som ägarna är de getter i Inre Mongoliet och Kina som bistår med den mjuka ullen.

Anledningen till att Soft Goat kan hålla nere priserna på sina lyxiga plagg är att försäljningen främst sker via nätet, utan mellanhänder. Av samma anledning slog inte coronakrisen särskilt hårt mot varumärket, snarare tvärtom eftersom många gärna höll sig hemma i exklusiva mjukiskläder.

Soft Goats nya Paris-doftande herrkollektion går under namnet Les Hommes.

Däremot var det svårare för Soft Goat att resa till Frankrike och plåta den Paris-inspirerade höst- och vinterkollektion som nu lanseras, detta fick således göras på hemmaplan i Stockholm. Resultatet blev dock strålande – och klimatsmart.

Vi på King fick äran att hälsa på Soft Goat i deras showroom för att spana in årets höst- och vinterkollektion. Nedan följer våra fem favoritplagg. Hela kollektionen finns att köpa nu.

Chokladbrun kofta med dragkedja. 2 095 kr.
Mörkgrå hoodie. 2 095 kr.
Kamelfärgad polotröja. 2 295 kr.
Ljusblå mössa. 595 kr.
Beige shorts. 1 595 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-08-19 18:57