Fem snabba frågor till Henrik Huldschiner

Henrik Huldschiner är ny krönikör på King. Vi ställde fem snabba frågor till Henrik.

Redaktionen  |  Publicerad 2017-03-17 08:07  |  Lästid: 2 minuter

Henrik Huldschiner

Namn: Henrik Huldschiner

Ålder: 45 år.

Bor: Södermalm, Stockholm.

Familj: Fru och två barn.

För läsarna som inte känner dig, vem är du?

– Jag är en frilansande ekonomijournalist med stort intresse för mode, kultur, nöje och sport. Vilket ju är precis de ämnen som King bevakar så det är väl en perfect match tänker jag.

Vad har du för bakgrund? 

– En herrans massa år på Dagens Industri, där jag haft en rad olika positioner. Jag började som ung webbreporter på di.se och de sista åren var jag biträdande redaktör för helgmagasinet Di Weekend innan jag i höstas tog steget till att bli min egen. Nu frilansar jag för DI och flera andra uppdragsgivare. 

Fem snabba frågor till Henrik Huldschiner
Henrik Huldschiner är ny krönikör i King.

Vad kommer du skriva om i King?

– Spaningar om pengarnas roll i kultur, sport och samhälle. Det kan vara allt från Zlatans senaste företagssamarbete till Depeche Modes kommande världsturné, och då belysa ekonomin bakom i ett slags ”follow the money”-anda. Jag vill också ge Kings läsare en initierad inblick i företagsvärlden, som är betydligt mer spännande och underhållande än vad ryktet säger.

Till sist, hur skulle du beskriva din klädstil?

– Så glad att äntligen få den frågan efter alla år i garderoben som modebiten ekonomijournalist! Jag blandar rätt friskt bland looks och stilar, men ”avslappnat välklädd” skulle jag vilja sammanfatta det hela. Tänk en ung Sean Penn i skandinavisk tappning, det är i alla fall det jag försöker göra där framför spegeln på morgonen.

 

HÄR KAN DU LÄSA HENRIKS FÖRSTA KRÖNIKA I KING. 

Dela på Facebook
Tweeta