Fine dining för under en tusenlapp – Tommy Myllymäkis lyxkrog Aira öppnar för lunch

Sugen på fine dining men skräms av prislappen? Nu kan du lura (nåja) systemet och få en restaurangupplevelse i premiumklassen för under tusenlappen.

Joakim Almén  |  Publicerad 2022-03-18 10:03  |  Lästid: 2 minuter

Prisade superkocken Tommy Myllymäkis öppnade sin lyxkrog Aira på Biskopsudden på Djurgården i Stockholm i mars 2020. I normala fall kostar avsmakningsmenyn på Aira 2 750 kronor, vilket såklart är en rejäl summa men ändå något under draken i sammanhanget – Frantzén. Det är sannerligen inte ofta man har viljan eller möjligheten att hosta upp över 5 000 kronor för en finmiddag med goda viner (vinpaketet kostar 1 950 kronor).

Nu öppnar Aira upp för lunch, vilket är en perfekt lösning för dig som är sugen på en restaurangupplevelse i premiumklassen men inte kan tänka dig att lägga hela månadens mat- och dryckbudget på en kvällssittning. I lunchen, som är en bantad variant av den väldigt långa avsmakningsmenyn, ingår totalt fyra rätter:

– Pilgrimsmussla, fermenterad litchi, päron och ros.

– Marulk, bergamott, karljohansvamp och kycklingbuljong.

– Vaktel, murklor, ramslök och grillad spetskål.

– Rabarberkompott, brynt smörkaka, mjölksorbet och qingxipeppar.

Fyrrätterslunchen går loss på 995 kronor och är på många sätt en perfekt start på ett födelsedagsfirande eller något typ av firande i största allmänhet.

Tommy Myllymäkis restaurang Aira ligger på Biskopsvägen 9 på Djurgården i Stockholm. Lunchpaketet kostar 995 kronor och bord bokas för sällskap upp till fyra personer via Airas hemsida.

Artikel publicerades ursprungligen på Kings syskonsajt Café.se.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-03-18 10:04