Flygbolag firar Oktoberfest – med öltunnor ombord

I samband med Oktoberfest kommer Lufthansa att fira med traditionella kläder, öltunnor i business class och speciella menyer på flyg till och från München. Prost!

Johanna Jackson  |  Publicerad 2018-09-20 08:34  |  Lästid: < 1 minut

Artikeln publicerades ursprungligen på Vagabond

Lufthansa har uppmärksammat firandet sedan 1960 och i år är inget undantag. Bland annat kommer passagerare i business class som flyger från New YorkSingapore och Shanghai att erbjudas direktupptappat öl från tunnor och Oktoberfest-menyer. Tänk oxtartar med tryffel, fjällröding med rieslingsås och bayersk pudding. Allt serverat av kabinpersonal i traditionella dirndl, knästrumpor och lederhosen. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Flygbolag firar Oktoberfest – med öltunnor ombord

I flygbolagets lounger kommer det också att laddas på med tyska godsaker. Mer än 38 000 salta kringlor, 750 kilo vit korv och 4 000 kg leverkorv kommer fördelas mellan de 12 loungerna. 

Mellan 5 till 7 oktober kommer personalen på flyg mot flera europeiska destinationer också att bära de traditionella kläderna. 

Flygbolag firar Oktoberfest – med öltunnor ombord

Dessutom kommer de som landar på terminal 2 under första helgen av Oktoberfest att få en festlåda innehållandes bland annat kringlor, vitamindryck och godis i form av ölmuggar. Dela på Facebook
Tweeta