Forskning: Sverige är världens minst sociala land

Ingenstans är det svårare att hitta nya vänner.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-04-12 09:16  |  Lästid: < 1 minut

Många känner säkert igen sig när svenskarna beskrivs som slutna och svåra att få kontakt med. Och bilden går igen även i rapporten Expat Insider, där Sverige får sämst betyg av 65 länder i kategorin ”Hitta vänner”.
– Som i de flesta nordiska länderna är människorna rätt privata och stängda och inte så öppna för att prata med nya människor, sa en engelsman boende i Sverige i undersökningen.

Sverige får sällskap längst ned på listan av Schweiz, Norge och Danmark.

Rapporten baseras på frågor ställda till 12 500 personer som bor utomlands. Utifrån deras svar rankas de bästa och sämsta länderna för utlänningar att bo i, i en rad olika kategorier. 

I den totala rankningen har Sverige klättrat med 20 placeringar sedan förra året, och ligger nu på plats 22 av 65. Sverige ligger också bra till i kategorierna hälsa och välmående och balans i arbetslivet. När det gäller kostnader för barnomsorg och utbildning är vi bäst i världen, enligt undersökningen.

Världens tre bästa länder att bo i är enligt undersökningen Bahrain, Costa Rica och Mexiko. I Costa Rica och Mexiko är också är det också lättast att hitta vänner, enligt undersökningen.

Hela rapporten finns att läsa här.

Dela på Facebook
Tweeta