Första bilderna på Range Rovers elektriska lyx-SUV

"Ingenjörerna är på väg att skapa den tystaste och mest raffinerade Range Rovern hittills.”

John Sempill  |  Publicerad 2023-12-13 10:52  |  Lästid: 2 minuter

Det våras för en ny era. Brittiska Range Rover har inlett testfasen för den första helt eldrivna modellen, Range Rover Electric. 

Testfasen är rigorös och består av extrema temperaturer, väderförhållanden och svåra terränger. Och patentansökningar är fler än någon tidigare modell från Range Rover. 

– Vi är på god väg att skapa den tystaste och mest raffinerade Range Rovern någonsin, säger Thomas Müller, vd för produktutveckling på JLR.

– De magiska ingredienser som ligger till grund för Range Rovers framgång är oförändrade: tidlös, minimalistisk design, en rofylld kupé och förmåga att ta sig fram överallt – men nu med noll avgasutsläpp. 

Andra punkter värda att nämna är att Range Rover Electric utrustas med ett 800-voltssystem, samt att den byggs på plattformen Modular Longitudinal Architecture och både batterier och elektriska drivenheter byggs i JLR:s nya fabrik i Wolverhampton.

– Range Rover kommer att fortsätta att sätta standarden, precis som den har gjort genom historien, fortsätter Thomas Müller.

– Den första i sitt slag. En helt elektrisk lyx-SUV som kan infria Range Rovers löfte. En sann global lyxprodukt, som ännu inte skådats i branschen. Range Rover Electric har skapats i hjärtat av Storbritannien och kommer att ta plats i sortimentet bredvid mildhybriderna och plug-in hybriderna i samma familj, vilket skapar ett brett sortiment som möter våra kunders behov.

Enligt uppgift kommer Range Rover Electric leverera en prestanda i nivå med en ”Range Rover med V8” samt att den kommer att ”inneha samma karaktäristiska terrängegenskaper som utvecklats internt av Land Rover-experter sedan Range Rover grundades 1970.” Det bådar gott. 

De första fordonen har byggts och vägtester utförs nu runt om i världen från Sverige till Dubai i temperaturer från -40 °C till + 50 °C. Lansering väntas under 2024.

Artikeln publicerades först på mestmotor.se

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-12-13 10:53