Fråga chefredaktören: ”Vilka slipsknutar ska man knyta till vilka skjortkragar?”

Kings stil- och etikett­expert Per Nilsson svarar på dina spörsmål.

Per Nilsson  |  Publicerad 2017-12-18 09:03  |  Lästid: 2 minuter

FRÅGA: 

Kan du reda ut vilka slipsknutar man ska knyta till vilka skjortkragar, tack.

/ Jens

SVAR: 

Visst kan jag det! Det här är mycket enkelt: Lägg all energi på att lära dig knyta en oklanderlig four-in-hand. Asymmetrisk och med den klassiska gropen eller tunneln nedtill. Det här är den enda knut du behöver känna till. Alla andra knutar är överflödiga och inte tillnärmelsevis lika snygga som four-in-hand. Beskrivning hittar du på Kingmagazine.se. Lycka till!

/P

 

FRÅGA: 

Vad heter din glasögonmodell? Jag tycker den är riktigt snygg och spanar efter något liknande.

/William

SVAR: 

Tack! Det är en Tom Ford som jag haft i några år nu. I skalmen står det FT5296 046 55 14 140. Oklart om just den modellen med den färgställningen finns kvar i sortimentet men jag vet att de har en båge som heter Jacob i färgen black/honey, som borde vara den närmaste ersättaren.

/P

 

FRÅGA: 

God dag King!

Jag ser mig som en välklädd man. Lägger ner en stor del av min lön på kläder och accessoarer. Gillar det lilla extra. Bryr mig verkligen om hur jag ser ut. Men. Jag har händer stora som dass-lock, något som bland annat resulterar i att jag inte hittar handskar som passar mig. 

Har du något tips?

/Fredrik

SVAR: 

Visst har jag det. Svenska Hestra har en suverän bespoketjänst där dina handskar skräddarsys efter just dina mått. Oändliga valmöjligheter av mocka, nappa och foder. Mitt förslag är att du besöker Norr-landsgatan 12 i Stockholm eller Hestragloves.com så får du hjälp med att hålla händerna varma och snygga i vinter.

/P

 

FRÅGA:

Vad tycker du om alla manchesterplagg som man ser så mycket av nu? Jag tänker att det luktar gammal bibliotekarie lång väg.

/Carl

SVAR: 

Ja, i höst svämmar det över av manchester! Jag gillar den smalspåriga versionen av den här bomullskvaliteten, den som nästan gränsar till sammet. Missa inte den här månadens intervju med Mikael Söderlindh, grundaren av Cords, märket som bara satsar på manchester i hela sortimentet.

/P

Dela på Facebook
Tweeta