Fredagsdrinken: lyxiga champagnedrinken Venice of the North

Kom i helgstämning med Cadierbarens bubbliga Bellini-tolkning Venice of the North.

Joel Ågren | Foto: Kim Sjöberg  |  Publicerad 2023-11-03 11:49  |  Lästid: < 1 minuter

Anrika Cadierbaren på Grand Hôtel i Stockholm har blivit med ny cocktailmeny – A tribute to Swedish nature – med drinkar inspirerade av svensk natur och traditioner. Bakom årets meny står Grand Hôtels barchef Anton Windmar. Exklusivt för King lär han dig blanda höstens signaturdrink – Stockholmshyllningen Venice of the North.

”Stockholm går ibland under smeknamnet “Nordens Venedig”, då staden ligger spridd över öar och omgiven av hav. Därför har Grand Hôtel skapat en elegant variation på en Bellini. Svenska plommon kombineras med en slånbärslikör tillverkad av slånbär från Stockholm. Denna blandning berikas med Hendrick’s gin och Ratafia de Champagne. Sedan toppas det hela med Ruinart. Ratafia de Champagne är ett dessertvin som tillverkas genom att använda destillat från resterna av champagneproduktionen som bas, och sedan späds ut med druvmust för en söt avslutning.”

Venice of the North

Du behöver:

  • 2 cl Hendrick's gin
  • 1 cl Slånbärslikör från Spriteriet
  • 1 cl Ratafia de champagne
  • 2 cl Plommonsockerlag*
  • 4 cl Ruinart champagne

Gör så här:

Skaka allt utom champagne. Häll upp champagnen i botten av ett extravagant glas med en klar isbit. Sila drinken ovanpå champagnen.

* Plommonsockerlag
Skär bort kärnorna och koka 1 kg plommon i saftkokare. Mät upp hur mycket vätska det gett. Tillsätt 1 del socker på 2 delar plommonjuice.

Drinken Venice of the North med tillhörande illustration av Jan Vana.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-06 11:32