Tre amerikanska viner att testa i påsk

Make America grape again!

Daniella Illerbrand  |  Publicerad 2018-03-31 06:00  |  Lästid: 2 minuter

Länge stod USA för stora, svulstiga och ibland lite övermogna viner, med högre alkoholhalt och syltighet än resten av världen. I dag är USA ett vinland med stor mångfald. Här finns stilar för varje tycke och smak, mycket tack vare landets varierade klimat. Denna månad har jag fokuserat på viner från Kalifornien, från Napa i norr till San Luis Obispo i söder. En otrolig versatil vinregion med fantastiska smaker och historier.

 

Tre kaliforniska viner att kolla in:
Tre amerikanska viner att testa i påsk

1 Esprit de Tablas, Tablas Creek Vineyard, 2014, nr 99669.


Ett vin med fantastisk mognad och struktur från biodynamiska vingården Tablas Creek. Matchas bäst med lamm. 
479 kr.

Tre amerikanska viner att testa i påsk

2 Birichino, Malsavia Bianca, 2014, nr 70852

Birichinos måtto är att hålla deras viner så orörda som möjligt. Malvasia är torrt, friskt och aromatiskt. Perfekt som en aperitif eller till lättare fiskrätter. 
159 kr.

Tre amerikanska viner att testa i påsk

3 Chateau Montelena, Cabernet Sauvignon, 2012, nr 71926.


Amerikansk vinhistoria på flaska, omtalat sedan 1976 då vinet vann förstapris i en blindprovning i Paris. 
399 kr.

Tre amerikanska viner att testa i påsk

Daniella Illerbrand är Kings dryckesexpert. Hon är utbildad sommelier och har erfarenhet från krogar som Aquavit i New York och som general manager på Mathias Dahlgren i Stockholm. I dag driver hon eget bolag och delar sin tid mellan Paris och Stockholm. 

Dela på Facebook
Tweeta