Fyra sätt att bära chinos i vår

Chinosen är ett av de mest mångfacetterade plaggen i den manliga garderoben. Och oumbärliga på sommaren.

Philip Conradsson  |  Publicerad 2018-04-16 13:31  |  Lästid: 2 minuter
Fyra sätt att bära chinos i vår
Steve Mcqeen i ljusa chinos, mars 1968. Foto: Getty Images

Passform

Att byxmodet de senaste åren varit smalare än någonsin är ingen nyhet, något som även chinosbyxan fått utstå. En smalare passform är dock inget att underskatta och är otroligt snyggt på rätt person. Däremot är en smal passform aldrig samma sak som en tight passform (när byxan stramar utan plats mellan lår och vad). En rakare chinosbyxa i sin tur ger ofta ett mer formellt uttryck och gör sig därför bättre när byxan bärs till kavaj.

 


Fyra sätt att bära chinos i vår
James Dean var en stilikon redan 1955. Här poserar han i ljusa chinos vid inspelningen av filmen "Öster om Eden". Foto: Getty Images

Matcha

När det kommer till att matcha dina chinos är en ljusare färgskala att föredra för vårsäsongen trots att färger som olivgrönt, vinrött och brunt också gör sig bra. Den beigea och krämvita chinosbyxan är alltid ett säkert kort och är därför ett måste i varje mans garderob. Beroende på tid, tillfälle och tillställning kan chinosbyxans bäras både avslappnat med t-shirt och sneakers men även formellt tillsammans skjorta och kavaj.

Med kavaj

Chinosbyxan är enkel att matcha till kavaj och skjorta. I denna kombination ser vi hur den beige chinosbyxan matchas med ljusblå oxfordskjorta, bomullskavaj och olivgröna mockaloafers.


A post shared by @cazjl on

Med t-shirt

Ett perfekt exempel en rak passform något som ger ett mycket snyggt och tilltalande fall. Den rakare byxan kan enkelt kombineras med t-shirt och sneakers men gör sig minst lika bra till formellare överdel.

A post shared by Maxime Abissidan (@maxabissidan) on


Med overshirt

Skjortjackan eller overshirten är den perfekta hybriden när kavajen känns för uppklädd och skjortan för underklädd. Matcha därför gärna chinosbyxan till just overshirten. En vita byxa är mycket enkel att matcha till samtliga av garderobens färger.

Med rundhalsad/v-halsad tröja


När temperaturen inte tillåter t-shirt eller skjorta är den runhalsad eller v-halsad tröja perfekt att slänga på sig. Kombinationen skjorta och v-halsad tröja ger generellt ett mer klätt intryck än om den runhalsade tröjan bärs till t-shirt.

A post shared by Milad Abedi (@milad_abedi) on

Dela på Facebook
Tweeta