Game of Thrones-skapare ska göra ny Star Wars-trilogi

David Benioff och David Brett Weiss, producenterna bakom Game of Thrones, kommer att skriva och producera en ny Star Wars-serie. Det meddelade Disney under tisdagen.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-02-07 15:21  |  Lästid: 1 minut

Procucenterna bakom monstersuccén Game of Thrones kommer att skriva och producera en helt ny Star Wars-triologi. Det skriver Lucasfilm, bolaget bakom filmerna, på sin hemsida

Handlingen i duons version av rymdäventyret är ännu inte känd, men den kommer att vara separat från de berättelser vi sett tidigare. Historien om Skywalker-familjen, som vi har följt sedan 1977, kommer att rundas av nästa år med ”Star Wars: Episode IX”. Filmerna kommer att vara skilda även från den kommande trilogin i regi av Rian Johnson som har premiär nästa år.

Chefen för det numera Disney-ägda Lucasfilm, Kathleen Kennedy, beskriver i ett uttalande David Benioff och David Brett Weiss som två av de bästa aktiva historieberättarna just nu. ”Deras komplexa karaktärer, djupa berättelser och rika mytologi kommer att bryta ny mark och pusha Star Wars i en otroligt spännande riktning”, säger hon.

”Sommaren 1977 reste vi till en galax långt, långt borta, och vi har drömt om det ända sedan dess”, säger Benioff och Weiss i ett uttalande. Vi är hedrade över möjligheten, lite skräckslagna av ansvaret och ivriga att sätta igång så fort den sista Game of Thrones-säsongen är färdig”.

Nästa kommande Star Wars-film heter ”Solo: A Star Wars Story” och handlar om en ung Han Solo. Den har premiär den 23 maj i år.

Dela på Facebook
Tweeta