Game of Thrones släpper skotsk whisky – inför säsong 8

Nästa säsong av succéserien släpps inte förrän i april nästa år. Tills dess kan vi åtminstone dämpa vår GOT-abstinens med whiskyflaskorna som skräddarsytts för huset Stark och Lannister.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-11-30 09:56  |  Lästid: < 1 minut

Tidigare denna månad bekräftade HBO att den åttonde och sista säsongen av dundersuccén Game of Thrones är tillbaka i april nästa år. Ungefär samtidigt släpptes även en pepp-trailer som minst sagt gjorde sitt jobb med att öka hypen ännu mer.

Nu, medan vi otåligt väntar på april, har HBO gett oss något annat att dämpa vår GOT-abstinens med. Nu lanseras nämligen 8 flaskor skotsk whisky, där varje flaska är dekorerad med skölden för en viss familj, som ”House Lannister” och ”House Stark”.

Game of Thrones släpper skotsk whisky – inför säsong 8
Foto: Drizly.com

För att stämma in på temat ännu mer så har även flaskorna parats ihop med olika hus i Game of Thrones som whiskyns destilleri matchar bäst med.

Till exempel matchas Oban-destilleriet med ”The Night’s Watch”, eftersom att båda är belägna vid en brant klippa med utsikt över en gräns, och Carhu-destilleriet har paratats ihop med ”House Targaryen”, som har ett starkt kvinnligt ledarskap gemensamt.

De andra parningarna är Royal Lochnagar för ”House Baratheon”, Dalwhinnie för ”House Stark”, Lagavulin för ”House Lannister”, Singleton of Glendullan för ”House Tully”, Talisker för ”House Greyjoy” och Clynelish för ”House Tyrell”.

Game of Thrones whisky går att beställa här.

Dela på Facebook
Tweeta