Gant firar 70 år av sportmode med ikonisk klädkollektion

Det är världen som förändras, inte Gant-skjortan.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-02-13 14:10  |  Lästid: 2 minuter

Med ett sortiment som andas välklätt men inte uppklätt och en förkärlek för klubblazrar, tvärrandiga slipsar och välputsade loafers, är Gant tveklöst ett av Sveriges mest inflytelserika klädmärken.

Historien om det amerikanska livsstilsmärket andas precis så mycket amerikansk ”dream come true” som annonserna från 70- och 80-talet med rosenkindade modeller, kramgoa labradorer och svettfria tennisdueller på herrgården i Connecticut.

Gant firar 70 år av sportmode med ikonisk klädkollektion
Arkivfoto från kampanjen ”The Gant Attitude” 1974.

Det anrika modemärket, som idag innefattar en uppsjö av områden och inte bara de populära och rymliga skjortorna, lanserar nu i veckan kampanjen Seven Decades Seven Icons. En ikonisk kollektion som inspirerats av märkets tidlösa plagg och som även blir startskottet på deras 70-årsjubileum som pågår under hela året. Några ikoniska plagg som bland annat lyfts fram i kampanjen är Gants klassiska button down-skjorta och den tidlösa klubblazern.

Gant firar 70 år av sportmode med ikonisk klädkollektion

År 1914 började immigranten Bernard Gant att söka lyckan i USA genom att sy skjortkragar på Manhattan tillsammans med sin blivande hustru. 35 år senare grundade paret Gant och Bernards kusin företaget Gant vars koncept löd ”lediga kläder på elegant vis”, och innan familjen sålde företaget 1967 hade man sett till att bli världens andra största skjorttillverkare.

1949 var företaget först med att tillverka kvalitetsskjortor för en bredare marknad och har sedan dess varit tongivande inom amerikanskt sportmode. Genom åren har Gant utökat sitt sortiment till en full garderob av ikoniska, tidlösa plagg med tydlig koppling till varumärkets ursprung på den amerikanska östkusten.

Gant firar 70 år av sportmode med ikonisk klädkollektion

Läs mer om kollektionen och utforska Gants sju decennier av mode här.

Läs också: Dela på Facebook
Tweeta