Gant och Highsnobiety livar upp campusklassiker i nytt samarbete

Gants samarbete med Highsnobiety

Streetwear tar examen när Gant samarbetar med Highsnobiety.

Ludvig Hällström  |  Publicerad 2024-04-08 12:47  |  Lästid: 3 minuter

Kapselkollektionen under namnet Gant Remake, som säljs exklusivt på Zalando, visar på hur gränserna mellan streetwear och Ivy League–mode blir allt suddigare med tiden och hur campusklassiker kan förvandlas till streetwear-essentials.

Samarbetet består av åtta klassiker från Gants arkiv i Stockholm och innehåller amerikanska sportplagg som collegejackor, rugbytröjor och Oxfordskjortor.

Modell i blå skjorta från Gant.

Namnet på kollektionen betonar lika mycket den inspiration som är hämtad från 1980- och 1990-talen som användandet överblivna tyger från Gants tidigare kollektioner.

Resultatet blir klassiska siluetter som omgestaltas för att få ett nytt hem i den moderna garderoben.

Två tolkningar av collegejackan erbjuds – den ena med en kropp av italiensk ullblandning med ärmar i kalvskinn och den andra beståendes av bomull och återvunnen polyester.

Duon kompletteras av en vindjacka tillverkad i en bomullsblandning i teknisk och lätt gabardin upphöjd av en krage i mjukt kalvmocka.

”Främst såg vi till att passformerna blev lite mer boxiga och oversized och lekte sedan lite med teknikalitet, till exempel med den lätta gabardin-vindjackan. Skrädderi är också viktigt, som med Oxford-skjortan, som har fått en avslappnad passform men med överdrivna detaljer”, förklarar David Fischer.

David Fischer grundade Highsnobiety 2005 som en blogg med fokus på streetwear och subkultur, sedan dess har den lilla bloggen utvecklats till ett globalt medievarumärke.

Den ovannämnda Oxford-skjortan i bomull har varumärkets signaturkrage och omfamnar en avslappnad passform med överdrivna detaljer.

Tillsammans med de två randiga rugbytröjorna för de tankarna till Gants rötter vid Yale campus co-op-dagar:

”Den klassiska collegestilen är lika populär idag som för ett decennium eller två sedan, jag menar, bara titta på Oxford-skjortorna och varsity-jackorna. Dessa plagg har blivit staplar och ikoner inom streetwear-kulturen”, säger Fischer.

När Gants skräddarsydda look här möter Highsnobiety blir de gemensamma nämnarna funktionalitet och komfort, Streetwearen blir upphöjd och kan bäras i alla sammanhang samtidigt som de amerikanska klassikerna dekonstrueras och blir tillgängliga oavsett om man letar efter något uppklätt eller nedklätt.

På fråga om överlappningen mellan Highsnobiety och Gant menar Fischer att:

”Gant är ett varumärke som alltid har strävat efter att vara i tiden samtidigt som de levererar fantastiska plagg med högkvalitativa material – på samma sätt som Highsnobiety”.

Kollektionen finns tillgänglig på Zalando.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-04-08 12:49