Gant svidar om – öppnar nyrenoverad flaggskeppsbutik i Stockholm

Det amerikanska sportswear-märket har hittat hem.

Joel Ågren  |  Publicerad 2023-05-30 12:37  |  Lästid: 3 minuter

Gants flaggskeppsbutik på Birger Jarlsgatan 15 på Östermalm har fått ny kostym. Det nya butikskonceptet, framtaget i samarbete med New York-baserade arkitektbyrån Snarcitecture, är ett giftermål mellan gammalt och nytt och en hyllning till modevarumärkets rika historia.

– Jag har jobbat på GANT sedan 2005 och så länge jag kan minnas har jag drömt om en riktigt fläskig butik där vi kan visa upp varumärket i all sin glans. Det tog ett tag, men nu är stunden här, säger Christoffer Bastin, creative director på Gant, till King.

Butiken om 580 kvadratmeter fördelat på tre våningar har försetts med inredning i mörkt trä, mässing, varma toner, mjuk belysning och mjuka mattor.

– Tillsammans med Snarkitecture har vi tagit fram en butik som andas både arv och framtid. Materialen, som domineras av valnöt, mässing, travertine och textilier i klassiska Ivy League-färger, får en rejäl skjuts av sättet de används på. Helheten blir inte gammaldags och tillbakablickande utan lyckas fånga essensen av vårt arv samtidigt som det ger en känsla av vart GANT är på väg.

Under sin långa karriär har vintagenörden Christopher Bastin samlat på sig ett stort arkiv med gamla Gant-plagg från 1950-talet och framåt, som nu äntligen får visas upp i den nya butiken. 
– Överallt finns nischer avsedda för plagg ur vårt historiska arkiv. I mitten tronar en tre våningar hög trappa med en formskuren heltäckningsmatta som bär färgen från Yale, universitetet på vars campus Gant föddes för sisådär 75 år sedan.

Den nya flaggskeppsbutiken rymmer också en av två nya Gant Studios – den andra ligger på 240 Mulberry Street i New York. Studion ska fungera som ett multifunktionellt utrymme, ett kreativt nav för kurerade utställningar, paneldiskussioner och inspirerande varumärkesaktiveringar med syfte att föra samman talang och inspirera till social gemenskap. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-05-30 12:43