Ge mig fem: metallics

Säsongens mest extrema trend är tveklöst metallicplaggen. King visar vägen för de vågade som ger sig på det högblanka med garanterad wow-faktor.

Jimmy Guo  |  Publicerad 2013-06-05 10:00  |  Lästid: 2 minuter
Ge mig fem: metallics
Burberry Prorsum 2013

Kompromisslös folie-estetik
Burberry Prorsum som vanligtvis arbetar med de mest klassiska av herrmodeplagg, trenchcoats och brittiskt skräddade kostymer, satsade till våren på att injicera en djärv dos av metallic. De anrika silhuetterna tolkades i färgglada, superglansiga material som mer ser mer ut som folie än tyg.

Ge mig fem: metallics
Lanvin vår/sommar 2013

Kromat monokrom
Lanvins herrkollektioner präglas oftast av romantisk sensibilitet snarare än exhibitionism. I en i övrigt svart-vit kollektion utgjorde dock silverplaggen en storslagen final som också gav en ytterligare dimension av futuristisk känsla.

Ge mig fem: metallics
Jacka från Louis W./APC bild från tresbienshop.com.

Ädelmetaller
Catwalk-effekten åsido kan metalliska plagg även funka fint i vardagligare sammanhang. Tricket är att hålla blänket till enstaka plagg kombinerat med mer nedtonade plagg. Ädlare toner och guld och silver är också mer lättburna än neon-varianterna.

Ge mig fem: metallics
Skor från Acne vår/sommar 2013

Gyllene skor
Med ett par metallicglänsande pjuck kommer du långt. Detta par från Acne är klassiska i derby-utförandet och passar till mer än vad man kan tro.

Ge mig fem: metallics
Versace vår/sommar 2013

Gläns med måtta
Som med alla andra trender gäller det att ta det med en nypa salt. Få om ens några män kommer att vilja bära en rosa folierock men man kan fortfarande uppskatta det friskt djärva i att bära upp något så uppseendeväckande. Lyckat blir det oftast genom att kombinera ett enstaka sportigt metallicplagg som en jacka eller T-shirt med lite mer dressade nedtonade plagg.

Dela på Facebook
Tweeta