Ge mig fem: Seglarskor

Seglarskorna är en av grundpelarna inom den amerikanska preppystilen. Men användings- och matchningsmöjligheterna är betydligt större än bara vid marina tillfällen på båt och bryggdäck. King visar fem stilsäkra sätt att bära seglarskorna på.

Martin Hansson  |  Publicerad 2013-07-10 08:19  |  Lästid: 2 minuter
Ge mig fem: Seglarskor

Upprullade jeans – Kombinationen av seglarskor, upprullade jeans, bara anklar och ett tvättat överplagg är en vanlig look. En väldigt fritidsbetonad klädsel som känns lagom nonchalant och under semestertider är både ett praktiskt och stilsäkert sätt att matcha seglarskorna på.

 

Ge mig fem: Seglarskor

Flera färger – Seglarskorna har de senaste säsongerna tagit sig från båt- och bryggmiljöer in till stan. Idag finns ett stort utbud av flerfärgade seglarskor och till en annars nedtonad klädsel kan det vara ett ”statement” att låta skovalet stå för färgen.

Ge mig fem: Seglarskor

Tillsammans med kavaj – Stilmässigt ligger seglarskorna mellan sneakers och mer dressade läderskor. Från början är det en gedigen och robust känsla som präglar skotypen men tveka inte på att matcha den tillsammans med en kavaj och ljusa byxor.

Ge mig fem: Seglarskor

Det nautiska modet – Det nautiska modet har dominerat flera modehus herrkollektioner denna vår, bland annat syns det i Louis Vuittons vinnande vårkollektion där seglarskorna är representerade. Här syns hur de marina skorna kan bäras på ett elegant sätt med en kostym och synas vid mer välklädda tillfällen.

Ge mig fem: Seglarskor

Klassikerna – Seglarskon är en symbol för den New England-stil som tack vara sin mjuka konstruktion uppskattas av personer i alla åldrar. I Sverige förknippas seglarskon starkt med den amerikanska tillverkaren Sebago Docksides. Sebagos seglarskor syns årligen i skobutikerna med ett tiotal olika modeller i klassisk tappning.

Dela på Facebook
Tweeta