Ge mig fem: Sommardofter

Det är sommartider och läge att se över parfymerna i badrumskåpet. Byt ut kryddiga toner mot dofter som för tankarna till Medelhavet och Hamptons. King har valt ut fem dofter som fräschar upp och imponerar på omgivningen.

Martin Hansson  |  Publicerad 2013-07-03 08:15  |  Lästid: 2 minuter
Ge mig fem: Sommardofter

Dior Homme Cologne är en sportig men ändå elegant doft där de mest framstående ingredienserna är bergamot, grapefrukt och mysk. Tre ingredienser vi har sett i ett tusentals tidigare dofter, men som denna gång är kombinerat på ett utomordentligt och egensinnigt sätt. En beroendeframkallande sommardoft. Pris 755 kr (75 ml).

Ge mig fem: Sommardofter

Calvin Klein ONE Summer är inspirerad av livet under ytan. Här får du uppleva en stark känsla av sommar med ingredienser av vattenmelon, gurka och som till sist som mynnar ut i träiga noter men med friska och marina doftnoter. Ett smart köp för dig som kommer tillbringa semestern vid hotellets takpool. Pris 495 kr (100 ml).

Ge mig fem: Sommardofter

Versace Eros är en tidigare omskriven favorit på hos King-redaktionen som visat sig väcka oanade reaktioner. En doft som till en början öppnar upp med en intensiv och strålande fräschör från myntablad och italiensk citron för att sedan övergå till sensuella noter av tonkaböna, amber och geranium. Pris 529 kr (75 ml).

Ge mig fem: Sommardofter

Lexington utökar sitt sortiment och du kan bo, klä dig, leva – och denna sommar också dofta som Lexingtons i sann New England-anda. En fräsch, livlig, maskulin och varm doft med noter av stjärnanis, verbena och svartpeppar. Perfekt om du vill att drömmen om en sommar i Hamptons ska bli verklighet – i alla fall för doftsinnet. Pris 525 kr (75 ml)

Ge mig fem: Sommardofter

Acqua di Parmas nya doft ”Blu Mediterraneo Mirto di Panarea” ger en varm doft av myrra, bergamot och basilika som påminner om de härliga medelhavslandskapen. Om du är frälst i Italien, Pitti Uomo och tighta kavajer bör denna doft inte ligga dig allt för långt från hjärtat. 589 kr (75 ml).

Tänk på att…

När du testar en ny parfym – ta god tid på dig och prova många! Var kritisk och applicera parfymen i armvecket (inte på en viftande handled) eftersom det är där man oftast är som varmast och parfymen dunstar in i huden bäst.

Dela på Facebook
Tweeta