Gianluca Vacchi är svinrik, extravagant och aldrig uttråkad

11 miljoner människor följer varje danssteg han tar på Instagram. King möter den italienske multimiljonären, dj:n och livskonstnären Gianluca Vacchi.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2018-02-20 11:47  |  Lästid: 4 minuter

Hej Gianluca, hur mår du?
– Jag mår alldeles strålande, tack. Jag känner till er tidning, King, en av mina bästa vänner Sylvain (Armand, svensk-fransk dj, reds anm.) har tydligen spelat på era fester. Jag har hört mycket gott om er.

För dem som inte vet, vem är du?
– För tillfället skulle jag säga att jag är en global underhållare. Dels underhåller jag genom min Instagram, där jag dansar och kommunicerar med mina fans. Och dels underhåller jag genom mitt dj:ande, vilket också är en form av kommunikation. Faktum är att musik är den äldsta formen av kommunikation som finns. Jag är 50 år och älskar livet.

Har du alltid varit en ”global underhållare”?
– Tidigare var jag entreprenör och affärsman. Men jag tröttnade på finanslivet. Jag blev helt enkelt uttråkad av det. Jag ägde företag inom tolv vitt skilda branscher. Men pengar var aldrig drivkraften för mig, ändå hade jag företag som omsatte 1,5 miljarder euro. Förmodligen blev företagen så framgångsrika just eftersom pengar inte var drivkraften. Min drivkraft är passion! På sätt och vis är jag fortfarande entreprenör, trots att jag ser mig som en global underhållare, men jag styr inte mina gamla företag längre, fast jag är fortfarande delägare i flera av dem. För några år sedan lämnade jag företagsvärlden och startade ett nytt liv. Folk frågar om jag verkligen måste dj:a och mitt svar är alltid detsamma: Jag gör det inte för att jag måste, jag gör det för att jag vill!

Du är omgiven av kvinnor, kändisar och rykten. Vilket är det konstigaste rykte du har hört om dig själv?
– Att jag gör vad som helst för pengar! Det stämmer inte. Alla pengar jag har tjänat har jag arbetat för. Det är så typiskt italienare att vara misstänksamma mot sådant. Om någon har pengar i Italien förutsätter folk att de är stulna. Samma sak med kvinnor, om någon har en ny kvinna är hon förmodligen stulen av någon annan. Tack och lov är jag inte en typisk italienare på det sättet. Vill du veta en sak? 56 procent av mina följare på Instagram är positiva, 43 procent är neutrala och 1 procent är italienare, alltså negativa. Det är så sorgligt. Men jag bryr mig inte! Vid 50 års ålder förtjänar jag att leva precis som jag vill. Jag vågar leva! Och jag vågar förändra mig! Folk i Italien kritiserar mig för att jag vågar vara mig själv bara för att de själva inte vågar det. Klassisk avundsjuka. Om du är modig nog att riskera saker här i livet, då förtjänar du att uppnå dina mål.

Har du någonsin en vanlig, grå måndag i kalendern?
– Min rutin är att inte ha någon rutin. Det blir aldrig vardag. Jag tränar i en timme om dagen, det är det enda som är återkommande. Och så övar jag mycket på mitt dj:ande. Nyligen hyrde jag en hel klubb på Ibiza för att öva några timmar. Och träna och dj:a kan jag göra var som helst över hela världen. Jag kan åka vart jag vill och jag blir aldrig uttråkad.

Är ditt liv lika extravagant som det ser ut på Instagram?
– Självklart! Man kan inte ljuga på Instagram. Så här levde jag även innan jag blev känd. Sociala medier har bara gjort att jag kan visa upp det. Det här är inget nytt för mig.

Är det inte slitsamt att festa så mycket som du gör?
– Det gäller att sätta upp tydliga grän-ser för sig själv. Det är inte fest hela tiden. Om jag till exempel ska spela på ett stort evenemang så förbereder jag mig väldigt noggrant och i god tid före. Apropå tid, det finns ingenting som är så värdefullt som tid. Du kan inte köpa eller sälja tid. Jag respekterar alltid tid, och tid är pengar. Man måste ha rätt prioriteringar här i världen. Det viktigaste för mig är att aldrig veta vad jag ska göra härnäst. Jag är alltid öppen för vad livet har att erbjuda mig. 

Du har på kort tid blivit superpopulär på Instagram, för bara något år sedan hade du 150 000 följare, nu har du drygt 11 miljoner. Vad är hemligheten?
– 2013 lade jag upp en video på Instagram där jag dansade med min dåvarande flickvän, supermodellen Giorgia Gabriele, den blev viral och sågs av otroligt många människor. Sedan dess har jag bara kört på. Dansfilmerna har blivit lite av min grej, men jag har lärt mig att man aldrig vet vad som blir populärt. Det går inte att lista ut i förväg. Min argentinska farmor var pianolärare så jag har alltid dansat, ända sedan jag var en liten pojke. Så just den biten kom väldigt naturligt. Jag ska dansa tills jag inte kan stå på benen längre.

Vem tar alla dina bilder?
– Det är lite olika. Jag började rätt sent med selfies. Oftast ber jag bara någon tjej i närheten att ta en bild på mig.

Vad har du för relation till stil och mode?
– När någon frågar mig om stil så svarar jag alltid samma sak: Ha ingen stil! I så fall har du bara en enda stil, och det är jättetråkigt. Du ska kunna bära allt och blanda allt precis som du vill. Jag äger sex hus och alla ser helt olika ut. Inget är det andra likt. Varför? För att jag inte har någon stil. Jag utgår från husets historia och platsen det ligger på, sedan tar jag det därifrån. Samma sak med kläder. Jag går på känsla. Jag bara kör!

Vilket av alla dina hus gillar du bäst?
– Det måste nog vara huset på Sardinien. Därifrån har jag många kära minnen.

Varför tror du att just du har blivit så populär?
– För att jag är kul! Jag lever ett fantastiskt liv, har fantastiska hus och fantastiska leksaker. Det räcker med att titta på mitt Instagramkonto så förstår man. Eller hur? Jag har byggt ett badrum under vattnet, bara en sådan sak!

Berätta om dina tatueringar.
– Vi lever i de stora kompromissernas tid. Och det kommer en tid i var mans liv när man måste bestämma sig om man vill vara smutsig på insidan eller utsidan. Jag valde att vara smutsig på utsidan.

Tack för pratstunden.
– Tack, min vän. Hälsa Sverige. Nu ska jag flyga till Marbella. Ciao!

 

Vacchi i korthet

Namn: Gianluca Vacchi.

Född: 1967 i Bologna, Italien.

Yrke: Entreprenör, dj och Instagramkändis.

Bakgrund: Har startat upp flera framgångsrika företag i Italien, bland annat klockvaru­märket ToyWatch. Har blivit ett internetfenomen med sina 11 miljoner följare på Instagram, där han visar upp ett liv fullt av glamorösa fester, privatjets, lyxyachter, supermodeller och kändisar. Han är god för drygt 3,5 miljarder kronor.

Instagram: @gianlucavacchi

 

Dela på Facebook
Tweeta