Glöm den fula jultröjan: Här är 7 fula jultröjor som är… snygga

En ful jultröja behöver inte nödvändigtvis vara ful.

Tom Cehlin  |  Publicerad 2020-12-03 11:57  |  Lästid: 2 minuter

Du känner igen det vid det här laget. Om och om igen har budskapet hamrats in: Julen kommer inte se ut som vanligt i år. Det är oklart i vilken utsträckning man får resa, oklart hur många man får träffa, oklart hur människor ska julhandla. Mycket är oklart.

Något som kanske inte nödvändigtvis måste få plats i det nya normala är den fula jultröjan. Kännarna menar att jultröjan, då kallad ”jingle bell sweater”, gjorde sin entré på 50-talet. Men det är inte förrän det senaste decenniet som den ironiska trenden, där både hippa vintagebutiker och kedjor säljer medvetet fula jultröjor, tog form.

Möjligen var det småkul de första åren. Men som med så mycket annat just nu har en annan känsla infunnit sig: Nu räcker det. Det som för några år sedan kanske uppfattades som en så kallad ”kul grej” känns numera som ytterligare ett plagg som bör hängas in i samma mörka ”tokig kille”-vrå i din garderob som din gamla Joker-utklädnad från Halloween, eller en sådan där t-shirt med hängslen tryckt på som människor faktiskt bar för tio år sedan.

Med tanke på att stickade västar, fair isle-mönster och håriga koftor synts på världens hetaste modevisningar och magasin den senaste tiden så behöver det inte betyda att det är slut på mönstrat i jul. King har tagit fram sju stickade tröjor som möjligen kan tyckas röra sig inom det fula julsegmentet, men som faktiskt är snygga nog att bära året om.

7 500 kr, Celine.

4 200 kr, Acne Studios.

3 100 kr, A.P.C.

8 500 kr, Saint Laurent.

3 800 kr, Needles.

3 900 kr, Wales Bonner.

1 799 kr, Gant.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-12-03 11:59