Golfstjärnan om Johan Lindeberg: Han ändrade precis allting

Golfstjärnan Jesper Parnevik berättar om hur mannen bakom klädmärket J. Lindeberg förändrade hans sport för alltid.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-01-12 17:02  |  Lästid: 1 minut

Johan Lindeberg är Sveriges kanske mest kända internationella modeskapare – och på 90-talet hade han en stor påverkan på hur tourspelarna klär sig. I samband med att tidskriften Svensk Golf gick en rond med modeskaparen, som nu är tillbaka på J. Lindeberg efter många år utomlands, yttrade sig golfstjärnan Jesper Parnevik om hur hur modeentreprenören påverkade golflooken på 90-talet.

– När Johan först ringde upp mig såg jag framför mig en klassisk direktörstyp, du vet en gubbe på 120 kilo som satt bakom något stort skrivbord. Jag fick en chock när jag träffade honom. Alla som träffar Johan har samma erfarenhet, han är full av energi och man går från mötet och frågar sig vad som precis hände. Med J.Lindeberg förändrades hela golfvärlden på otroligt kort tid. Han ändrade precis allting. Jag minns särskilt en gång på en tävling, när han precis börjat göra logobältet. Alla ville ha det där bältet, oavsett vilket märke som sponsrade dem. Johan stod på parkeringen och sålde bälten för 100 dollar styck från bagageluckan på bilen och kön ringlade sig lång. David Duval var världsetta då och stod snällt i kön som alla andra. Jag försökte säga att Johan kanske skulle bjuda världsettan på ett bälte, men nej, det skulle vara lika för alla, sa han då.

Hela reportaget med Johan Lindeberg finns länkat här nedan. Där berättar han om de många svängningarna hans liv har tagit. Hur han sa upp sig från ett toppjobb i industrivärlden, skapade ett klädesmärke som han sedan lämnade – och kom tillbaka till. 

Läs reportaget här

Dela på Facebook
Tweeta