Google utmanar Spotify med ny musiktjänst

YouTube Music tar upp kampen med Spotify, Apple Music och Tidal. En ny videotjänst lanseras också.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-05-17 10:57  |  Lästid: < 1 minut

Google lägger ned sin premiumtjänst Youtube Red och ersätter den med två nya betaltjänster – Youtube Muic och Youtube Premium.

Fördelen med Youtube Music jämfört med konkurrenterna är enligt Google att det vid sidan av de officiella låtarna kommer att visas tusentals relaterade spellistor, covers, liveversioner och musikvideor. Men framför allt ska tjänsten göra det lättare att söka upp låtar och upptäcka nu musik. Med hjälp av artificiell intelligens kommer Youtube också låta användare hitta låtar med hjälp av låttexter eller bara en generell beskrivning – typ ”den där poplåten med hon som visslar”.

Ett Youtube Premium-abonnemang ger förutom musiktjänsten även tillgång till Youtubes originalinnehåll – det som tidigare hette Youtube Red. Youtube säger att de ska expandera utbudet till fler och större originalfilmer och serier.

Musiktjänsten är tillgänglig gratis med reklam, eller för 9,99 dollar i månaden. Videotjänsten Youtube Premium kostar 11,99 dollar i månaden. Tjänsterna rullas ut de kommande veckorna.

Dela på Facebook
Tweeta