Gör sensommarens bästa drink på ginger beer och mynta

Svalka sensommar-strupen med ginger beer och mynta. King ger dig receptet på en kall te-drink med skruv.

Redaktionen  |  Publicerad 2019-08-30 15:30  |  Lästid: 1 minut

Kocken Martin Berg var en av förgrundsgestalterna för det nya nordiska köket och kamperade ihop med Mathias Dahlgren i flera år. I dag har han lämnat Michelinkrogarna för att satsa helhjärtat på modevarumärket Arkets matkoncept. Lagom till sensommarens sista utestunder bjuder han på drinkreceptet som lovar gott för en smakfull afton med vännerna.

Ingredienser

(1 800 ml):
6 g Earl Grey-te
600 ml äppeljuice
600 ml ginger beer
is
1 näve mynta

Gör så här:

Börja med att brygga teet: 6 g för 600 ml vatten. Lägg teet i en tekula, häll över kokande vatten och låt stå i 3,5 minuter. Låt därefter svalna. Häll äppeljuicen, ginger beer och teet i en tillbringare. Servera i glas med is och en kvist mynta.

Dela på Facebook
Tweeta