Grand Hôtel serverar champagnesemlor på fettisdagen

För att ölsemlan, nachosemlan, semmelwrappen, semmelkorven, semmelsodan, semmeldonuten och nutellasemlan helt enkelt inte är tillräckligt.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2019-02-27 08:56  |  Lästid: < 1 minut

När nyheten om ölsemlan knappt hunnit lägga sig har det blivit dags för ännu en variant att bubbla upp, och denna gång har det vispats ihop till något lite exklusivare inför bakelsens dag. 

Med bara några dagar kvar till fettisdagen presenterar Grand Hôtel i Stockholm och deras nya huschampagne Ruinart årets mest exklusiva semla – champagnesemlan.

Denna lyx-semla har tagits fram av Grand Hôtels egna konditori i samarbete med champagnehuset Ruinart och deras ”R” Brut som sedan årsskiftet är hotellets nya huschampagne. 

– Som ett snart 300-årigt champagnehus är det extra spännande att tillsammans med ett snart 150-årigt hotell presentera vår egna version av ett bakverk med ännu äldre anor, säger Jennifer Bonde, Brand Manager på Moët Hennessy i ett pressmeddelande.

Grand Hôtel serverar champagnesemlor på fettisdagen
Champagnen Ruinart är en favorit i Grand Hôtels utbud och uppskattas för sin balans, fyllighet och smakfulla aromer av päron, hasselnöt och mandel.

– Mandel fullkomligen älskar champagne och densiteten av mandeln gifter sig utmärkt med de skummande bubblorna. I vår semla har Ruinarts distinktiva aromer varsamt blandats in i mandelmassan och tillsammans med en lättvispad grädde och guldkantad presentation lyfter vi detta uråldriga bakverk till en ny nivå, säger Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.

Champagnesemlan kommer att serveras i Cadierbaren på Grand Hôtel från och med måndag den 4 mars till och med söndag den 10 mars och kommer att kosta 55 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta