Grand Hôtels nya barchef tipsar: Så gör du en Lactic Rasberry Sbagliato

Drinkproffset Anton Windmar är ny barchef för Cadierbaren på Grand Hôtel. Här tipsar han om en lyxig cocktail med smak av hallon och champagne.

Rasmus Blom  |  Publicerad 2021-12-23 15:07  |  Lästid: 2 minuter

”Vi tar in på Grand Hôtel, jag bokar ett rum med balkong, vi beställer upp sill och snaps och ingen får störa oss, hela slottet är täckt av snö, hela Skeppsbron är vit, vi tar en jul på Grand Hôtel, om du vill… om du vill…”

Gör som Mauro Scocco i låten Grand Hôtel och fira jul på Sveriges mest anrika hotell. Det legendariska hotellet på Södra Blasieholmshamnen i Stockholm har precis rekryterat Anton Windmar som barchef för Cadierbaren. Anton kommer närmast från rollen som barchef på Ellery Beach House på Lidingö och var dessförinnan bland annat en del av barteamet som tog hotellbaren Artesian på brittiska lyxhotellet The Langham tillbaka i London till den prestigefulla listan The World’s 50 Best Bars.

King besökte Cadierbaren där Anton Windmar serverade sin cocktail Lactic Rasberry Sbagliato.

– Att söka syra på annat håll än från citronjuice är en tydlig trend just nu. Den här drinken speglar just den trenden där champagne och mjölksyra istället bidrar med syran. Inte nog med att det är godare, det är också ett mer hållbart alternativ jämfört med citronjuice, berättade Anton för King.

Resultatet var en sådan fullträff att vi bad om receptet för att kunna dela vidare med er läsare.

Lactic Rasberry Sbagliato

Lactic Rasberry Sbagliato. Foto: Linda Born.
  • 20 ml söt vermouth
  • 20 ml campari
  • 25 ml halloncordial*
  • 1 droppe saltlösning* (eller liten nypa salt)
  • 80 ml champagne

Häll ihop alla ingredienser i ett highballglas med mycket is. Rör om lätt. Garnera med oliver.

*Halloncordial: Låt 400 gram hallon dra med 1 liter vatten i kylskåpet i 24 timmar. Sila av. Lös upp 600 gram socker och 15 gram mjölksyra i vätskan.

*Saltlösning: Lös upp 1 del salt i 4 delar vatten.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-12-23 15:08