Andreas Granqvist fick en andra dotter i natt

Lagkaptenen fick sin andra dotter natten till fredag. Själv är han i Ryssland och laddar inför matchen mot England.

Magnus Kvandal  |  Publicerad 2018-07-06 07:54  |  Lästid: < 1 minut

Mitt bland framgångarna i Ryssland hade lagkaptenen Andreas Granqvist ett dilemma. Hans fru Sophie väntade barn, och om Sverige blev kvar i mästerskapet skulle han missa födseln. Han har varit var tydlig med att han inte tänkte missa en match för att vara med.
– Min fru är väldigt stark och har mycket stöd hemma, har han tidigare sagt, enligt Dagens Nyheter.

Parets andra dotter beräknades till den tredje juli, alltså samma dag som åttondelsfinalen mot Schweiz. Men hon kom i stället under natten till fredagen, vid halv ett-tiden svensk tid, skriver Aftonbladet.

I och med att Sverige spelar en kvartsfinal mot England i morgon lördag valde Andreas Granqvist att stanna i Ryssland. Han och resten av landslaget landade i Samara, där matchen ska spelas, under torsdagskvällen. Men han hade kontakt med sin pappa Tommy, som var med vid förlossningen.
–  Jag textade med honom i natt. Han skickade bilder och så. Han är såklart glad och lycklig, säger Tommy Granqvist till Aftonbladet.

På fredagsförmiddagen dök också en bild på den nyfödda dottern, som har fått namnet Mika, upp på lagkaptenens Instagramsida. ”Jag är så lycklig och stolt över min fru. Båda mår bra” skriver han, och konstaterar att dottern har sin pappas hårfäste.

Paret har sedan tidigare dottern Nova, 4,5 år gammal.

So happy and proud of my wife. Both are healthy and well. #worldcupbaby #pappashårfäste

A post shared by Andreas (@granqvistandreas) on

Dela på Facebook
Tweeta