Grönt och exklusivt när schweiziska Norqain släpper nytt

Nykomlingen och klocksnackisen Norqain har gjort debut på den stora scenen. Två år efter bolaget grundades släpps nu en skogsgrön herrklocka i begränsad upplaga.

Redaktionen  |  Publicerad 2020-07-30 15:47  |  Lästid: 2 minuter

Det är inte det första släppet från schweiziska Norqain men Independent 20, som klockan heter, får ändå räknas som en slags debut för klockmärket som startade sin verksamhet så sent som för två år sedan. Med grön urtavlan och sportigt exklusiv look har den redan blivit en snackis i klockforum. Detaljer och strukturen i rostfritt stål får extra fina omdömen.

Tavlan har en svart inre ram med en 60-minutsindikator och handmonterade index. Det självlysande materialet Superluminova pryder tim- och minutvisare. Sekundvisaren har röd tydlig spets, som matchar den röda Chronoindikatorn i tavlan. Den levereras med två olika armband, ett i rostfritt stål med borstade och polerade länkar för 45 300 kronor eller ett integrerat svart läderarmband för 42 300 kronor. Klockan kommer i en begränsad upplaga på 200.

Klockan pryds med double-N, klockmärkets guldfärgade logotyp som symboliserar de schweiziska alperna samt företagets kärnvärden: äventyr, frihet, självständighet.

Norqain grundades av Ben Küffer 2018 och hans pappa Marc Küffer anslöt som styrelseordförande. Marc har mer än 45 års erfarenhet som vd och ägare I den schweiziska klockindustrin och satt bland annat 25 år i Swiss Watch Industry Associations styrelse.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-07-30 15:48