Grundaren: Snyggaste sommarplaggen från The Resort Co

The Resort Co har på kort tid seglat upp som ett favoritvarumärke i den manliga semestergarderoben. Medgrundaren Niklas Schultz väljer sina favoriter ur företagets sommarkollektion.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2021-07-25 16:23  |  Lästid: 2 minuter

Ni startade The Resort Co 2018 med en flipflop-sandal, hur kom det sig att det blev  just den produkten?

– Vi saknade snygga och nätta sandaler för män. När vi tittade runt på olika flipflops hittade vi antingen billiga plast-alternativ eller svindyra varianter från de stora lyxmodehusen som vi inte tyckte om. Vi såg en lucka och ville skapa en hållbar produkt i design-, kvalitets- och miljöhänseende. 

I sommar utökar ni sortimentet med flera nya produkter. Berätta. 

– Vi breddar sortimentet med fler semesterfavoriter som espadriller, badbyxor, pikétröjor och solglasögon. All produktion sker i Italien, Spanien och Portugal med hållbarhet och kvalitet som ledstjärnor. Man kan väl sammanfatta det som lyxiga semesterplagg som ska hålla över tid, både stilmässigt och kvalitetsmässigt. Vi vill att plaggen ska fungera lika bra både på och utanför stranden och att man ska kunna känna sig välklädd, ledig och bekväm på samma gång. 

Hur har pandemin påverkat ert sätt att arbeta?

– Precis som de flesta andra har vi påverkats av pandemin. Det har såklart varit tufft för många av våra återförsäljare och vi märker en tydlig försiktighet. -Samtidigt har vi kunnat jobba vidare med varumärket och det har blivit lättare för oss som litet, nystartat varumärke att få respons från de bästa fabrikerna. Ur ett kollektionsperspektiv har vi inte påverkats, då vi tror att lyxiga semesterplagg är lika relevant vare sig man semestrar på hemmaplan eller ej. 

Hur tror du att män kommer att vilja klä sig efter pandemin?

– Vi tror och hoppas att många män dels kommer att klä sig mer avslappnat och dels lägga extra krut på semester-garderoben – då har man chansen att visa upp sin garderob bättre än på hemmakontoret.

1. Badshortsen

En dressad badbyxa i ett mönster som tar för sig. Gjord i ett exklusivt seaqual-tyg – en typ av mjuk polyester som tillverkas av återvunnen plast från Medelhavet.

2. Espadrillerna

Med våra Belgian loafer-inspirerade espadriller har vi vidareutvecklat den populära semesterskon. Här blir den lite mer dressad men ändå avslappnad.

3. Tröjan

En pikétröja stickad i extra mjuk ekologisk pima-bomull från Italien som andas och ser väldigt lyxig ut. Fungerar lika bra under en kavaj som på stranden.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-07-25 16:27