Gucci släpper snygga ”fula jultröjor” för julledigheten

Nu kan du (om du bara måste) haka på en av julens mest outhärdliga trender med "Ugly christmas sweaters" – och samtidigt hålla modegraden uppe någorlunda i alla fall.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-12-10 12:57  |  Lästid: 2 minuter

Snart är tiden kommen för alla fula jultröjor. Tröjorna som från början bara var mysiga och smått charmiga ”hittade den på vinden-plagg”, men som under de senaste åren har växt till att bli en jultrend i masshypnos-vidd. Som frodats likt orcher i våra sociala medier och så gott som förpestat julefridens heliga familjerum.

Fenomenet med fula jultröjor verkar tyvärr vara här för att stanna. Och det gör sig allra tydligast nu, när nästan alla modehus hakar på trenden som klär på oss tröjorna med så avskräckande mönster att det börjar klia i ögonen.

Nu har det även blivit dags för självaste Gucci att se till att vi är tillräckligt smaklöst klädda när vi träder in i julledighetens mysbubbla.

I detta fall är det tack och lov inte riktigt lika fult och irriterande som vi blivit vana med. Här är ett lite dyrare, men åtminstone mindre motbjudande alternativ för hen som nu tvångsmässigt bara måste ha den där obligatoriska ”God jul med fula jultröjan”-bilden på Instagram.

Guccis stickade klädesplagg består av Alessandro Micheles grafiska mönster och släpps i en mängd olika alternativ i allt från pullovers i V-neck med knappar, till vanliga färgglada ulltröjor med retrospel-motiv. 

Guccis snygga ”fula jultröjor” finns att beställa här.

Se fler bilder på tröjorna här:

Gucci släpper snygga
Gucci släpper snygga
Gucci släpper snygga
Gucci släpper snygga

Läs också:Dela på Facebook
Tweeta