Haglöfs släpper anorakjacka – som ska klara allt i vinter

Ute efter jackan som tål vinterns värsta väder? Då kan det här vara ett alternativ.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2018-11-15 14:17  |  Lästid: < 1 minut

Nu har det blivit dags för ett av landets största outdoormärken att addera ännu ett superfunktionellt plagg till sitt stora produktarkiv. Denna gång lanserar Haglöfs unisexjackan ”Raw Anorak”. En vattentät och lång skaljacka i trelagersmodell, som gjorts för bland annat skidåkning och hiking i vinter.

Haglöfs släpper anorakjacka – som ska klara allt i vinter

Den hållbara jackan ska tåla extrema väderförhållanden, och har skapats genom en blandning av troget, innovativt material och avancerad design. Den är förstås även fullt vatten- och vindtät och ingår i Haglöfs nya koncept ”V-series”. Ett koncept där outdoormärket har som ambition att pusha gränserna för sin egen funktionalitet.

Haglöfs beskriver själva jackan som ett försök att skapa den mest hållbara och miljövänliga skaljackan någonsin. Märket har därför använt samma typ av tråd som används i kablar och vid djuphavsutforskning i tillverkningen. Eftersom färgning är en av de största orsakerna till föroreningar inom branschen valdes även materialets naturliga färg, vilket var vit.

”Raw Anorak” släpps bland annat i butikerna Très Bien i Malmö, Slam Jam i Milano och Firmament i Berlin. Jackan finns att beställa här

Läs också:Dela på Facebook
Tweeta