Håll stilen med hoodien

Luvtröjor i finare material går förstås alldeles utmärkt att kombinera med en mer dressad klädsel. King lyfter några stilfulla exempel på hur det kan se ut.

Redaktionen  |  Publicerad 2018-03-13 09:17  |  Lästid: 2 minuter

Luvtröjan har länge varit något som bärs i mindre formella sammanhang, men har de senaste åren blivit ett plagg att räkna med även till mer formell klädsel. Hoodtröjan vi syftar på (när den skall bäras till en mer formell klädsel) bör då oftas vara i merinoull eller kashmir.

I samband med att det skräddade modet har peakat under flera säsonger har många mindre formella plagg börjat tillverkas i finare och lyxigare kvaliteter. Skjortan och slipsen byts därför ofta ut mot stickade plagg i olika utföranden där både luvtröjan, polotröjan, den långärmade pikétröjan och den klassiska rundhalsade tröjan är perfekta exempel på just det.

I den här artikeln har vi därför tagit fram ett gäng bilder som demonstrerar hur luvtröjan i en finstickad kvalitet kan bäras till skräddade plagg, som ett komplement till skjortan eller något av de ovanstående alternativen.

Till kavaj
Luvtröjor i tunt och mjukare material gör sig ofta ypperligt som lagerplagg under kavaj. Tänk på att kavajen bör vara aningen rymligare för att inte tappa passform. I denna kombination matchas olika toner av grått i härliga strukturer som ger extra karaktär.

Under rock
Luvtröjan gör sig otroligt bra under rock. I detta fall i kontrasterande färkombination av beige och ljusgrått.

Över skjortan
Inte att förglömma är att luvtröjan med enkelhet kan bäras över en skjorta som lagerplagg. I detta fall ser vi hur den klassiska vita skjortan bärs tillsammans med en beige variant från Saman Amel.

A post shared by ATELIER SAMAN AMEL (@samanamel) on

Under den sportiga jackan
Modellen Oliver Chesthire visar hur luvtröjan enkelt kan bäras under en sportigare funktionsjacka.

Under skinnjackan:
En klassisk kombination är att bära en luvtröja tillsammans med skinnjacka, i detta fall i en grön och grå kombo.

Dela på Facebook
Tweeta